fbpx

1 Comentariu

petre pop raport

Postul de administrator public al Primăriei Câmpia Turzii, ocupat în prezent de Petre Pop (președintele PSD Câmpia Turzii), urmează să fie desființat. Cel puțin, asta este intenția primarului Dorin Lojigan, care deține majoritatea necesară în Consiliul Local, pentru a pune în aplicare această decizie.

 

Primele discuții oficiale au apărut în 18.12.2018, atunci când s-a făcut o analiză din punct de vedere economico-financiar și al resurselor umane întocmită de Direcția Economică și Serviciul Resurse Umane Salarizare, primarul Dorin Lojigan punând rezoluția de pregătire proiect de hotărâre privind desființarea funcției de administrator public.

În 21.02.2019, primarul Dorin Lojigan a prezentat comisiei de specialitate o expunere de motive mai detaliată, privind aprobarea unei noi organigrame, care vizează și desființarea funcției de administrator public.

Primarul Dorin Lojigan a invocat faptul că, în timp, atribuțiile administratorului public au fost diminuate și totul a culminat cu plecarea lui Petre Pop în concediu maternal (pentru că încasa o sumă uriașă pentru îngrijirea copilului, în cei doi ani de la naștere), în perioada 07.07.2016-25.05.2018, conducerea instituției fiind nevoită să reorganizeze activitatea.

În 2016 și 2017 s-au adoptat hotărâri de Consiliu Local, prin care atribuțiile administratorului public au fost preluate fie de directorul executiv de la Direcția Relații cu Comunitatea, fie chiar de primar.

În 2018, prin dispoziția primarului nr. 446, administratorului public i s-au retras toate atribuțiile pe care le avea date prin dispoziția nr. 179/2015, deoarece s-a considerat că în perioada în care a fost în concediu pentru creșterea copilului, aparatul de specialitate al primarului și conducătorul instituției au asigurat funcționarea în parametrii optimi a compartimentelor aflate până în acel moment în coordonarea administratprului public, astfel că acesta se află în situația de a încasa o indemnizație considerabilă (8.881 lei/lună), fără să facă nimic.

”Ca urmare, nu se mai justifică păstrarea funcției de administrator public în structura instituției, deoarece atribuțiile acestui post au fost preluate de către personalul din cadrul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii și de către primar”, a explicat primarul Dorin Lojigan, în documentul Expunere de motive, care va însoți proiectul de hotărâre.

Petre Pop, proces pe rol pentru incompatibilitate

Recursul înaintat de Petre Pop, dar și de Agenția Națională de Integritate, la Înalta Curte de Casație și Justiție, a primit primul termen pentru judecată în 12 martie 2020! Asta după ce recursurile au fost formulate în iunie 2017! Inițial, la instanța de fond, Petre Pop a fost declarat incompatibil, după ce instanța a stabilit că a existat incompatibilitatea în ceea ce privește funcția de administrator public, în raport cu poziția sa de consilier local.

Citește și:

Dosarul de incompatibilitate al lui Petre Pop a primit primul termen la ICCJ: martie 2020!

Agenția Națională de Integritate a transmis un comunicat privind starea de incompatibilitate a lui Petre Pop, publicat și pe pagina proprie, în 12 iulie 2016.

Ulterior, Petre Pop a contestat în instanță acest raport al A.N.I., iar instanța de fond (Curtea de Apel Cluj) a desființat raportul (dându-i dreptate lui Petre Pop) doar în ceea ce privește partea de incompatibilitate survenită din poziția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, dar a menținut starea de incompatibilitate survenită din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local.

Practic, chiar dacă a obținut un câștig parțial, Petre Pop rămânea cu starea de incompatibilitate din poziția de administrator public, iar din acest motiv a fost nevoit să facă recurs la decizia Curții de Apel Cluj. Recurs a făcut și A.N.I., care a considerat că nu se justifica respingerea stării de incompatibilitate pentru perioada în care Petre Pop a ocupat funcția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, fiind angajat în administrația locală, în raport cu funcția de consilier local pe care a deținut-o în perioada 2012-2016.

Consilierul județean PSD, Petre Pop, a reacționat după ce TurdaNews a publicat informația privind termenul fixat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă recursul său privind starea de incompatibilitate, susținând că... nu a fost incompatibil!

Mai ciudat este că el a prezentat un document emis de Agenția Națională de Integritate, în anul 2018, care i-ar fi comunicat că nu a fost incompatibil din poziția de administrator public. Cu toate că, aceeași instituție, a obținut câștig de cauză în prima instanță (Curtea de Apel Cluj) în privința acestei situații de incompatibilitate!

În acest moment, există o decizie a Curții de Apel Cluj, dată în luna februarie 2017, în baza căreia a fost în incompatibilitate din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local. Petre Pop a atacat în instanță, cu recurs, această decizie, iar termenul a fost fixat pentru martie 2020.

Citește și:

Petre Pop reacționează: Nu am fost incompatibil! Dar... nu spune de ce a atacat în instanță decizia ANI!

Administrator public... cu funcție politică

Petre Pop a fost ales în această săptămână în funcția de președinte al PSD Câmpia Turzii.

El ocupă și funcția de consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj, dar și cea de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Arieș SA.

Petre Pop este și președinte al asociației Despărțământul Astra Câmpia Turzii, care deține siteul AriesNews.ro, și care promovează diverse atacuri la adresa administrației locale și a primarului Dorin Lojigan.

UPDATE:

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a convocvat ședința ordinară a Consiliului Local pentru data de 28 februarie, de la ora 13.00.

Pe ordinea de zi, la punctul 4, se află și proiectul care vizează modificarea organigramei: ”Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a numărului de personal ale Aparatului de specialitate al Primarului  Municipiului Câmpia Turzii şi ale serviciilor publice de interes local”.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    avocat · 05:15 27.02.2019
    Petre Pop a ajutat multa lume inclusiv "interlopul" ce conduce ziarul masonic (...) caruia ia oferit pe tava spatiul unui magazin din hala agroalimentara! Acum toata lumea il huleste dupa ce va ajutat mai dobitocilor.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator