fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

suciuUsr

Asociația T9 a fost prinsă cu o nouă manipulare, care devine specifică asociației condusă de Andrei Suciu, fost candidat la funcția de primar. De câteva zile, ei au lansat în spațiul public o serie de minciuni, cu privire la o lucrare executată la sala de sport a Liceului Teoretic ”Liviu Rebreanu” din Turda.

 

”Asta e calitatea “modernizărilor” sub managementul PSD+Cristi Matei: lucrare de peste 2.300.000 RON (500.000 euro!!), atribuită de Primăria Turda firmei AWE Infra SRL…. Dle primar, oare și la Milano și Manchester se lucrează așa pe bani publici?
V-ați lăudat cu tot felul de diplome și insigne pe care le-ați primit, dar nu sunteți în stare să gestionați o lucrare banală de scurgere a apei. 

Aveți dovada clară că în Turda lipsește cu desăvârșire orice mecanism de control al banului public. Primăria atribuie lucrări unor firme ale prietenilor PSD și nimeni nu controlează calitatea execuției. Cristian Matei se ocupă de defilări, depuneri de coroane și alte festivitați, în timp ce firmele apropiate famigliei lucrează prost și scump”, erau acuzațiile aduse de cei de la T9.

Dincolo de faptul că reacția lor ne aduce aminte de proverbul românesc ”Râde ciob de oală spartă”, dacă ne raportăm la faptul că nu au fost în stare să gestioneze și să finalizeze un proiect finanțat de Consiliul Județean Cluj, am verificat informațiile, pentru că  am bănuit că, de regulă, ceea ce spune T9 este departe de adevăr, fiind mai mult o intenție de manipulare/spălare pe creier a celor din anturajul lor, care au o capacitate intelectuală mai redusă sau au diverse interese.

Citește și:

Asociația T9 și-a ratat proiectul finanțat din bani publici! N-au fost în stare să-l ducă la capăt!

t9 lucrari

În urma verificării acestor informații, rezultatul e ca-n bancurile cu Radio Erevan: lucrarea nu a fost de 2.300.000 de lei, ci de 35.220 lei, firma care a executat lucrările nu a fost cea menționată, ci... alta, iar achiziția nu a fost făcută de Primăria Turda, ci de Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Turda!

”In toamna acestui an s-au efectuat lucrari de reabilitare la sala de sport. Lucrarea s-a efectuat conform contractului de lucrari nr. 1093/11.10.2018 incheiat intre SC DUC STAR COMIMPEX SRL administrator Faur Alexandru si Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" Turda, in conditii legale. S-a facut receptia lucrarii, s-au facut probe cu hidrantul, iar la data receptiei nu s-a infiltrat apa. Exista termen de garantie 5 ani.

Elevii si profesorii de sport sunt nemultumiti de actualele conditii in care isi desfasoara activitatea. Nu exista cazuri de refuz al desfasurarii activitatii.

Masuri luate:

- l-am informat pe administratorul firmei Faur Alexandru; acesta a promis ca va remedia problema imediat ce timpul va fi favorabil.

- am anuntat Serviciul Tehnic de la Primaria Turda.

Cu privire la starea de degradare mentionam urmatoarele:

- infiltratii de apa pe peretele nordic al salii de sport si vestiarul baietilor; 

- infiltratii pe peretele sudic

Asteptam se se remedieze situatia creata”, ne-a transmis directorul instituției, prof. Angela Candrea.

Cel mai probabil, acestea erau informații cunoscute și de prof. Ciprian Rigman, care profesează la liceul menționat și care s-a afiliat și el de o perioadă grupării T9/USR (fiind, probabil, cel care a furnizat fotografiile), însă... atunci când ai interese politice, adevărul e lăsat în plan secund.

Pe de altă parte, referitor la suma lucrării, la firma care a executat, precum și la autoritatea contractantă (cei de la T9 susțineau că Primăria Turda a ”atribuit” lucrarea), informațiile sunt foarte ușor de verificat, pe portalul achizițiilor publice.

Minciunile T9:

  • valoarea lucrării nu a fost de 2.300.000 de lei, cum susțineau cei de la T9, ci de 35.220 lei.
  • firma care a executat lucrarea nu a fost Awe Infra SRL, ci Ducstar Comimpex SRL.
  • achiziția nu a fost efectuată de Primăria Turda, ci de Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Turda.

Vezi mai jos un printscreen de pe portalul achizițiilor publice:

t9 portal

Acest articol nu are ca scop ”ascunderea” unor deficiențe în executarea unei lucrări (menționate, de altfel, și de conducerea liceului), ci acela de a arăta modul în care anumite informații sunt manipulate, în scop politic, de mincinoștii de la T9.

Sursă foto, introducere articol: AgoraMedia.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate