fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

stefan cadar alin popovici

După ce firma Autotrust Corporation SRL, patronată de Alin Popovici (foto stânga), a recâștigat traseul de transport persoane pe ruta Turda - Cluj (și altele), în urma unei decizii a instanței care a obligat Consiliul Județean să refacă licitația, conform legii, spre disperarea celor de la Fany, societate patronată de soții Ștefan (foto dreapta) și Olezia Cadar, situația a devenit extrem de tensionată între cele două firme.

”La câteva zile după ce a ieșit de pe traseu, Ștefan Cadar vrea să le pună bețe-n roate celor de la Autotrust, de ciudă că i-au plecat șoferii la concurență și că membra brandului Alis și-a achiziționat microbuze noi pentru a onora contractul cu Consiliul Județean”, menționează Ziar de Cluj.

După ce s-au lansat în spațiul public acuzații că pe traseu au apărut microbuze cu numere roșii, situație care ar putea duce la anularea licenței pe acest traseu, Alin Popovici (Autotrust Corporation) a precizat că microbuzele sunt noi, fiind cumpărate de firma sa, pentru a onora cum se cuvine contractul cu Consiliul Județean, iar pe de altă parte a declanșat un atac devastator la adresa Fany, care ar putea pune pe butuci toată afacerea!

”Mai mult, patronul Autotrust SRL a depus o sesizare celor de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR CLUJ) prin care cere ca firmei Fany Prestări Servicii să i se retragă TOATE LICENȚELE de TRANSPORT.

Legea invocată de cei de la Autotrust, pentru ca firmei Fany să i se retragă dreptul de a mai efectua transporturi de persoane, are legătură cu dosarul întocmit de DNA Cluj, finalizat cu condamnarea la închisoare cu executare a lui Ștefan Cadar și la închisoare cu suspendare a soției acestuia, Olezia.

Legislația în vigoare, referitoare la acordarea acestor licențe de transport, face referire la o clauză importantă, cea de bună reputație. Prin acest lucru, o companie condamnată într-un dosar penal, precum Fany Prestări Servicii, nu mai poate deține licențe comunitare ca operator de transporturi”, menționează Ziar de Cluj.

Dosarul penal al lui Ștefan Cadar, prin care acesta a intrat la pușcărie, conținea infracțiuni de corupție și economice (dare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată).

Alin Popovici pare că s-a săturat de ”războiul” cu Fany și atrage atenția celor de la ISCTR că în cazul în care nu vor lua în considerare sesizarea, se va depune ulteior o plângere penală, pentru abuz în serviciu. 

În cazul în care ISCTR va da curs sesizării depuse de patronul Autotrust Corporation, Alin Popovici, Fany își va pierde toate licențele, iar firma ar putea intra în faliment!

Alin Popovici continuă procesul pentru daune!

După ce a câștigat procesul împotriva Consiliului Județean, demonstrând că aceștia au făcut o ilegalitate, iar apoi a câștigat licitația refăcută conform legii, Alin Popovici continuă un alt proces, prin care solicită daune pentru anii în care a fost privat de efectuarea transportului de persoane pe ruta Turda - Cluj și pe celelalte pe care le-a pierdut, ulterior instanța stabilind că procedura de atribuire a fost incorectă, iar Autotrust Corporation SRL a fost defavorizată.

Prejudiciul suferit ar urma să fie calculat de un expert evaluator, iar suma ar putea ajunge la ordinul milioanelor de lei.

Foto: Ziar de Cluj.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate