fbpx

BANNER vezeteu

1 Comentariu

csutak ludovic

Ludovic Csutak, fost consilier UDMR, apoi PPU-SL (în prezent membru PSD), este cercetat de către Agenția Națională de Integritate pentru că ar fi fost incompatibil, fiind atât angajat în cadrul Primăriei, cât și consilier local.

 

”În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003.”, precizează ANI.

ANI acuză că Ludovic Csutak a încălcat:

  • art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții și calități: […] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv[…]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai precizează ANI.

Totuși, Ludovic Csutak nu va fi prea afectat de această decizie, întrucât oricum nu mai dorea funcții de ales local, el renunțând inclusiv la calitatea de consilier local, în iulie 2016, după ce a câștigat mandatul candidând pe listele PPU-SL. Din februarie 2018, el și-a anunțat înscrierea în PSD.

Recent, un alt consilier din Câmpia Turzii a fost anunțat în aceeași situație. Este vorba despre consilierul PSD Octavian Ciobanu.

Citește și:

ANI a găsit incompatibil un consilier din Câmpia Turzii!

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    ghirisean · 06:39 22.11.2018
    Felicitari TurdaNews pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. In comparatie cu ziarul "masonic" 21 ce doar lauda si proslaveste.... dumneavoastra spuneti exact care este realitatea din zona oraselor Turda si Campia Turzii!! Oare pe cand un articol cu si despre numarul de angajati din Primaria Campia Turzii raportat la numarul de locuitori din oras?!Ar fi interesant de aflat ce fac majoritatea angajatilor din primarie , avand in vedere ca sunt foarte multi..!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator