fbpx
1 Comentariu

zombi ct

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, spune că a transmis o adresă către DIICOT Cluj, care are la bază ”fenomenul Zombi” intens mediatizat de TurdaNews în ultima perioadă, în care le solicită sprijinul pentru a stopa acest fenomen. ”Din pacate, începând de azi, nici DIICOT-ul nu mai poate face nimic. Urmăriți ce o sa postez curand”, spune primarul, pesimist...

”În ultimul an, incidența tinerilor care consumă substanțe cu efect psihoactiv în municipiul Câmpia Turzii a crescut alarmant, dovadă stând articolele de presă, clipurile și fotografiile atașate prezentei adrese.

Ceea ce este și mai grav este faptul că tot mai mulți minori, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au devenit dependenți de aceste substanțe, astfel că nu trece aproape nicio zi fără ca în mediul online să nu apară fotografii sau filmări cu tineri care rămân, pur și simplu, inerți, din cauza substanțelor inhalate.

Totodată, nu se cunoaște substanța care este distribuită tinerilor, însă efectele ei sunt devastatoare, consumatorii devenind adevărați „zombie” la doar câteva secunde de la inhalarea fumului.

Cunoaștem faptul că această substanță se inhalează sub formă de țigări, iar rata alarmantă de creștere a cazurilor de consumatori reprezintă un motiv de îngrijorare atât în rândul cetățenilor, cât și în cel al reprezentanților administrației publice locale.

Am folosit sintagma „substanțe psihoactive” întrucât din informațiile culese atât de angajații Serviciului Public Local de Asistență Socială, cât și de cei ai Poliției Locale, rezultă că incidența tinerilor din municipiul nostru care consumă droguri este mică. Drogurile propriu-zise sunt cele descrie și precizate în legea nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, or la nivel de Câmpia Turzii se consumă combinații de substanțe necunoscute. (...)

Facem mențiunea că, din pricina dependențelor de substanțe cu efect psihoactiv, unii dintre tineri au început să comită infracțiuni de furt, pentru a face rost de banii necesari procurării substanțelor, fapte constatate de Poliția Municipiului Câmpia Turzii.

În acest context, am dori să ne transmiteți cum am putea să venim în sprijinul instituției dumneavoastră pentru ca împreună să punem STOP acestui fenomen social îngrijorător pentru cetățenii și administrația locală din Câmpia Turzii”, se menționează în adresa transmisă de primarul din Câmpia Turzii.

În ultimul timp, fenomenul a luat o amploare foarte mare la Câmpia Turzii. Pe pagina de Facebook a TurdaNews (www.facebook.com/turdanews) publicăm zilnic câte un filmuleț cu astfel de cazuri, iar majoritatea celor transmise sunt din Câmpia Turzii.

Cei care ne trimit susțin că se știe furnizorul (un anume Baghera, de pe strada Oțelarilor), dar nu se face nimic.

”E otravă de șobolani, spray de insecte și acetonă. Mai grav e că prostiile astea creează dependență. Mai grav e că se poate ajunge la com”, ne-a transmis un cititor.

Citește și:

Tot mai mulți ”zombi drogați” pe străzile din Turda și Câmpia Turzii! (VIDEO)

Amploarea fenomenului a atras atenția inclusiv a mass mediei naționale. Nașul TV va face referire la situația de la Câmpia Turzii într-o emisiune care va fi difuzată duminică, de la ora 17.00.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    mircea · 22:46 13.09.2018
    O initiativa benefica pentru ORASUL NOSTRU .NU VREM ,,ZOMBIE,,PE AICI VREM CULTURA ,VREM RESPECT, VREM SA SE RESPECTE LEGILE VREM PACE.ASTEPTAM SA FIE PRINSI ,,PRIETENII ASTIA,,...COLABORATORII LOR....S.A.M.D.
    FELICITARI ,,TURDANEWS,,PENTRU informatiile aduse cetatenilor.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator