marian morar
m install
nello construct

Cum a fentat deputatul PNL Virgil Pop, Statul Român?

zamblau eugen

Statul Român e o vacă bună de muls pentru cei care ar trebui să fie un exemplu pentru ceilalţi, în ceea ce priveşte achitarea dărilor, respectiv a impozitelor şi a taxelor, aşa cum le achită toată lumea. Din păcate, realitatea este alta.

Societatea Turdarom Advertising SRL Turda figurează cu datorii la bugetul de stat ce se ridică la 53.278 lei (la 30 iunie 2009), motiv pentru care societatea figurează în executare silită. De altfel, acestea nu sunt singurele datorii ale societăţii. Conform Direcţiei de Venituri – Serviciul Executori Bugetari din cadrul Primăriei Turda (nr. 2431/16.04.2009), societatea figura cu datorii şi la bugetul local, fiind pe poziţia 114 din lista ce cuprinde societăţile cărora li s-au transmis acte administrative fiscale, respectiv notificări, somaţii sau titluri executorii. Unicul acţionar al societăţii, dar şi administrator al ei, figurează Gorgan Adina Anastasia.


Cine este Gorgan Adina?

Adina Gorgan este fina deputatului PNL Virgil Pop şi soţia lui Neluţu Gorgan, cercetat şi condamnat şi el pentru anumite fapte penale. Adina Gorgan este direct implicată în dosarul penal în care acuzat este Virgil Pop. Ea apare că ar fi fost „constrânsă” de către Virgil Pop să semneze un contract în octombrie 2008 pentru un ordin de plată făcut în septembrie 2007. Din cercetări a reieşit faptul că prin intermediul societăţii Turdarom Advertising banii primiţi sub formă de mită, de la omul de afaceri din Oradea, căruia Virgil Pop a intenţionat să-i „aranjeze” anumite contracte cu Consiliul Judeţean, pe vremea când actualul senator PNL Marius Nicoară era preşedinte, au ajuns apoi în posesia lui Virgil Pop (din acest motiv, Adina Gorgan este acuzată pentru spălare de bani). De altfel, implicarea Turdarom Advertising în circuitul banilor pe filiera liberală este evidenţiată şi de faptul că în campania electorală de anul trecut (alegerile parlamentare), societatea condusă de Adina Gorgan a furnizat materiale propagandistice candidaţilor PNL (brichete şi pixuri, conform deputatului Horea Uioreanu).

În anul 2008, Turdarom Advertising a avut o cifră de afaceri de 735.652 lei, cu un singur angajat. Societatea figura cu o pierdere de 750 de lei.


Cum a fost fentat Statul Român?

Procedura a fost una destul de simplă, iar Virgil Pop este parte a acestui mecanism, chiar dacă indirect (prin intermediul finei sale). Pentru toţi banii care au circulat prin societate, pe bază de facturi (de cele mai multe ori pentru nişte servicii fictive), trebuia plătită o anumită sumă bugetului de stat (diferenţe din TVA). Ei bine, Turdarom Advertising nu a plătit 38.824 din aceste datorii (rezultate din TVA), la care s-au mai aplicat penalizări de 14.147. De altfel, acestea nu sunt singurele datorii. La bugetul asigurărilor sociale de stat are o datorie de 1.880 lei. La bugetul asiigurărilor pentru şomaj datoria se ridică la 164 lei. Iar la bugetul asigurărilor de sănătate datorează 1.105 lei.


În prezent, societatea figurează în executare silită. Chiar şi aşa, e greu de crezut că banii vor fi recuperaţi vreodată, integral. Motiv pentru care bugetul statului a mai suferit o lovitură, din partea „băieţilor deştepţi”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2