fbpx

Scrie un comentariu

traian florinel cuc

Fostul consilier județean din Câmpia Turzii, Florinel Cuc, a fost trimis în judecată fiind acuzat de evaziune fiscală în legătură cu afacerile firmelor Gentilia Construct SRL și Damas Construct Instal SRL, două firme despre care Gazeta de Cluj spune că erau ”abonate la contractele publice din județ”. Alături de el a fost trimisă în judecată și soția sa, Cuc Daniela Cristina, dar și un om de afaceri, Tothăzan Doru Lucian, acuzat de procurori, într-un alt dosar, de evaziune și delapidare în valoare de 3,5 milioane de lei.

 

Gazeta de Cluj menționează că firmele respective au câștigat numeroase contracte cu bani publici, dând ca exemplu noul corp al Primăriei Viișoara (Damas, care a abandodat lucrările intrând în insolvență) sau construcția centrului Salvamont-Salvaspeo din Cheile Turzii. 

De asemenea, Gentilia Construct a câștigat, în urmă cu 3 ani, reabilitarea și modernizarea Hotelului Potaissa Turda, a mai avut lucrări la Primăria Mihai Viteazu, la Spitalul Municipal Turda, în comuna Tureni, în comuna Băișoara, dar și la Câmpia Turzii. Firma a intrat în insolvență anul trecut, acumulând datorii de aproximativ 12 milioane de lei., față de circa 240 de creditori.

În urmă cu ceva ani, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Florinel Cuc, pe vremea când era consilier județean PSD, însă ulterior procurorii clujeni i-au dat NUP (neînceperea urmăririi penale) lui Cuc, în dosarul în care a fost cercetat pentru conflict de interese. Motivația procurorilor: nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracțiuni, mai precis lipsește latura obiectivă și anume participarea susnumitului la luarea acelor decizii în urma cărora SC Gentilia Construct SRL a realizat un folos material.

”Din actele premergătoare efectuate în cauză rezultă că numitul Cuc Traian Florinel nu a făcut parte din comisia care a ales oferta cea mai avantajoasă în cursul procedurii de achiziție publică, nu a participat la semnarea acordului contractual nr. 72/2008 și nu a făcut parte nici din comisia de recepție. Folosul material a fost realizat de SC Gentilia Construct SRL pe baza acordului contractual nr. 72/22.12.2008, prin care beneficiarul se obliga să plătească prețul de 130.219,32 lei și nu pe baza hotărârii Consiliului Județean nr. 30/2009 prin care s-a adoptat bugetul propriu al acestei autorități locale”, arată procurorii în rezoluția NUP, citată de Gazeta de Cluj.

În prezent, Florinel Cuc deține o altă afacere, respectiv cea legată de Arhivatorul, depozitul de arhive de la Luncani.

Foto: Gazeta de Cluj.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator