m install
petlinii
nello construct

Fostul consilier județean, Florinel Cuc, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

floris

Fostul consilier județean din Câmpia Turzii, Florinel Cuc, a fost trimis în judecată fiind acuzat de evaziune fiscală în legătură cu afacerile firmelor Gentilia Construct SRL și Damas Construct Instal SRL, două firme despre care Gazeta de Cluj spune că erau ”abonate la contractele publice din județ”. Alături de el a fost trimisă în judecată și soția sa, Cuc Daniela Cristina, dar și un om de afaceri, Tothăzan Doru Lucian, acuzat de procurori, într-un alt dosar, de evaziune și delapidare în valoare de 3,5 milioane de lei.

 

Gazeta de Cluj menționează că firmele respective au câștigat numeroase contracte cu bani publici, dând ca exemplu noul corp al Primăriei Viișoara (Damas, care a abandodat lucrările intrând în insolvență) sau construcția centrului Salvamont-Salvaspeo din Cheile Turzii. 

De asemenea, Gentilia Construct a câștigat, în urmă cu 3 ani, reabilitarea și modernizarea Hotelului Potaissa Turda, a mai avut lucrări la Primăria Mihai Viteazu, la Spitalul Municipal Turda, în comuna Tureni, în comuna Băișoara, dar și la Câmpia Turzii. Firma a intrat în insolvență anul trecut, acumulând datorii de aproximativ 12 milioane de lei., față de circa 240 de creditori.

În urmă cu ceva ani, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Florinel Cuc, pe vremea când era consilier județean PSD, însă ulterior procurorii clujeni i-au dat NUP (neînceperea urmăririi penale) lui Cuc, în dosarul în care a fost cercetat pentru conflict de interese. Motivația procurorilor: nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracțiuni, mai precis lipsește latura obiectivă și anume participarea susnumitului la luarea acelor decizii în urma cărora SC Gentilia Construct SRL a realizat un folos material.

”Din actele premergătoare efectuate în cauză rezultă că numitul Cuc Traian Florinel nu a făcut parte din comisia care a ales oferta cea mai avantajoasă în cursul procedurii de achiziție publică, nu a participat la semnarea acordului contractual nr. 72/2008 și nu a făcut parte nici din comisia de recepție. Folosul material a fost realizat de SC Gentilia Construct SRL pe baza acordului contractual nr. 72/22.12.2008, prin care beneficiarul se obliga să plătească prețul de 130.219,32 lei și nu pe baza hotărârii Consiliului Județean nr. 30/2009 prin care s-a adoptat bugetul propriu al acestei autorități locale”, arată procurorii în rezoluția NUP, citată de Gazeta de Cluj.

În prezent, Florinel Cuc deține o altă afacere, respectiv cea legată de Arhivatorul, depozitul de arhive de la Luncani.

Foto: Gazeta de Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: