promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

Aflat în penitenciarul din Bistrița, turdeanul Alin Urcan a primit azi vestea condamnării sale la Tribunalul Alba, într-un dosar care viza constituirea unui grup infracțional, în care sunt implicați mai mulți turdeni care au fost cercetați într-un dosar al DIICOT Alba, care are legătură cu rețeaua de etnobotanice (droguri) din zona Turzii.

 

Alin Urcan se află în prezent în Penitenciarul Bistrița, pentru o condamnare definitivă de 2 ani și 10 zile, pentru șantaj.

Citește și:

Alin Urcan, condamnat la închisoare cu executare!

Alin Urcan era considerat principalul distribuitor de atnobotanice din zona Turzii, cu ramificații în județul Alba, dar și în Cluj-Napoca.

”Inculpatul Urcan Gheorghe Alin este principalul distribuitor de substanțe denumite generic ”etnobotanice” din municipiul Turda. Acesta a vândut astfel de substanțe și personal, dar de cele mai multe ori prin intermediul inculpaților Popa Raul Traian, Popa Bogdan Marian sau Pop Flaviu Lucian. Cei trei inculpați au vândut pliculețele cu substanțele respective consumatorilor care îi căutau personal sau celor trimiși de inculpatul Urcan Gheorghe Alin”, se preciza în rechizitoriu.

Pentru a asigura ”piața” de consumatori din municipiul Turda, dar și din alte localități, inculpatul Urcan Gheorghe Alin a constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpații Oprița Călin și Pătran Bogdan Vasile, care vindeau de mai mult timp substanțe interzise în municipiile Cluj Napoca și Alba Iulia. De la cei doi inculpați, susnumitul se aproviziona frecvent cu cantități mari de substanțe interzise, întâlnirile având loc în Alba Iulia, Turda sau chiar în Cluj Napoca.”, se mai spune în rechizitoriul citat.

La percheziția efectuată la Alin Urcan s-au descoperit punguțe cu droguri de tipul celor comercializate de cei doi distribuitori din Alba Iulia. Monitorizarea rețelei i-a ajutat pe procurorii DIICOT să strângă probe, astfel încât să înțeleagă cum funcționau rețelele între ele,  fiind identificate și circa 200 de persoane care au fost aprovizionate cu etnobotanice și droguri de mare risc. Zilnic, la ”telefonul de serviciu”, unde se efectuau comenzile pentru droguri, se primeau circa 200 de apeluri! Asta au stabilit procurorii DIICOT! Investigatorii și-au trimis proprii oameni pentru a cumpăra droguri de la cei depistați, strângând astfel probe indubitabile.

”La data de 24.07.2014, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare în dosarul penal nr. 982/P/2014, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, la locuința inculpatului Urcan Gheorghe Alin au fost descoperite mai multe plicuri (cantitatea de aproximativ 1 kilogram), conținând substanțe suspecte, care au fost ridicate. (...) Cu aceeași ocazie, din locuința inculpatului Urcan Ghorghe Alin a fost ridicată și suma de 75.450 lei”, se mai menționează în rechizitoriu.

O altă percheziție a fost efectuată în 02.10.2014, dată la care la locuința lui Alin Urcan au fost găsite peste 100 de grame de substabnțe interzise, dar și diverse recipiente cu urme de substanțe, în care posibil se ”preparau” anumite produse. De asemenea, s-au găsit 16.553 lei și 50 de euro. Tot de la Alin Urcan a fost ridicat și un cântar de precizie mare.

La aceeași dată, la locuința lui Popa Raul Traian s-au găsit circa 22 de grame de substanțe interzise, în pliculețe, fiind ridicată și suma de 740 de lei. Din autoturismul lui Popa Bogdan Marian a fost ridicată o punguță cu substanțe interzise, iar la Pop Flaviu Lucian au fost găsite 15 pliculețe cu substanțe interzuise, pe care le-a aruncat pe geam, în momentul sosirii organelor de anchetă, în curtea unui imobil vecin care nu era locuit.

Anchetatorii au stabilit că Urcan Gheorghe Alin a vândut consumatorilor substanțe interzise de minim 30 de ori, în perioada infracțională decembrie 2013-septembrie 2014, Popa Raul Traian a vândut de minim 420 de ori pliculețe cu substanțe interzise, Popa Bogdan Marian a vândut consumatorilor de ”etnobotanice” de minim 360 de ori, iar Pop Flaviu Lucian de minim 75 de ori.

Citește și:

Alin Urcan, considerat ”principalul distribuitor de etnobotanice din municipiul Turda”!

Iată condamnările date azi de Tribunalul Alba:

 • Mocean Ioan Adrian: 1 an și 3 luni de închisoare
 • Mocean Ioana Aurora: 6 ani de închisoare
 • David Rareș: 6 ani de închisoare
 • Moldovai Zoltan: 6 ani de închisoare
 • Chețan Sergiu: 6 ani de închisoare
 • Pătran Bogdan-Vasile: 6 ani de închisoare + 1 an și 6 luni de închisoare (dintr-o suspendare de pedeapsă anterioară)
 • Oprița Călin: a decedat pe durata procesului
 • Urcan Gheorghe-Alin: 6 ani de închisoare + 10 luni de închisoare (dintr-o suspendare de pedeapsă anterioară)
 • Popa Raul-Traian: 1 an și 2 luni de închisoare + 1 an de închisoare (dintr-o suspendare anterioară)
 • Popa Bogdan-Marian: 1 an și 2 luni de închisoare
 • Pop Flaviu-Lucian: 1 an și 2 luni de închisoare
 • Coman Mihai-Paul: 1 an și 9 luni de închisoare
 • Șuteu Samir: judecat separat, prin procedură simplificată (1 an și 4 luni, cu suspendare)

 Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator