promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

Administrația publică din Câmpia Turzii este pe punctul de a fi implicată într-un scandal privind folosirea unor materiale foto fără drepturi de autor sau mai bine spus, care sunt protejate prin drepturi de autor! Poza respectivă este utilizată pe siteul administrației locale, ca poză principală, fiind regăsită în toate paginile siteului.

 

Poza respectivă apare pe mai multe siteuri de pe mapamond, în special siteuri cu servicii medicale. Lucrurile puteau fi ok, dacă ”originalul” nu conținea anumite restricții.

Drepturile asupra fotografiei îi aparțin lui Aleksandar Nakic și se intitulează ”Two senior couples enjoy outdoor walk on sunny day”. Dacă vrei să cumperi fotografia, nu poți, fiind restricționat acest lucru pentru România. ”Restricted asset. Restricted assetSorry, we are not able to license media #180703700 due to country, company and/or publication restrictions.”, se menționează în dreptul acestei fotografii.

Reprezentanții administrației locale au refuzat să ofere un punct de vedere pe această temă.

”Vă rog să-mi furnizați o poziție față de o posibilă utilizare a unei fotografii, fără drepturi de autor, chiar pe siteul campiaturzii.ro.

În urma unei sesizări, s-a verificat că fotografia respectivă este protejată de drepturi de autor și nu poate fi achiziționată din România.

Vă rog să-mi precizați poziția dvs față de această situație. De asemenea, orice alte precizări considerați a fi oportune pe această temă, mi le puteți trimite”, a fost solicitarea transmisă de TurdaNews, la care nu am primit niciun răspuns.

Detalii despre fotografie:

https://www.gettyimages.com/detail/photo/two-senior-couples-enjoy-outdoor-walk-on-sunny-day-royalty-free-image/180703700

Astfel de fotografii pot fi achiziționate, în mod normal, însă pe pagina originală de unde poate fi cumpărată există o restricție pentru zona României.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator