fbpx

Scrie un comentariu

Consiliul Județean Cluj este pe punctul de a acorda sume de la bugetul județean pentru proiectele a două asociații din Turda, care fie sunt recunoscute pentru acțiunile lor politice, fie sprijină proiecte ale unui fost președinte de partid, dovedit că a făcut închisoare în Germania pentru uciderea a 2 persoane, care are intenții electorale și el! Este vorba de ONG-uile Asociația T9 și Comorile Turzii!

 

Comisia de specialitate a Consiliului Județean Cluj a selectat spre aprobare două proiecte inițiate de două asociații din Turda, cu acțiuni ”dubioase”.

Asociația T9 a solicitat bani pentru Anul Centenarului, fiindu-i aprobată suma de 3.000 de lei pentru proiectul ”Turda - promovată de jurnaliștii din orașele înfrățite, în Anul Centenar”. În realitate, Asociația T9 este una preponderent politică, cu acțiuni politice, care vizează alegerile locale din anul 2020. La alegerile locale din anul 2016, Asociația T9 a avut propriul candidat la Primăria Turda, iar majoritatea membrilor T9 sunt și membri ai USR, sediul fiind în aceeași încăpere, pusă la dispoziție de Emil Turdean.

Acest lucru a fost cunoscut încă de la lansarea T9, care a fost prezentată drept platformă civică a PNL Turda (partid din care face parte și președintele CJ Cluj, Alin Tișe). Nu o spunem noi, a spus-o chiar jurnalistul Horea Hudrea, cel care acum este susținut de T9: ”Scopul asociației „Turda 9” este acela de a furniza consultanță și suport pentru formațiunile politice locale în ceea ce privește proiectele de dezvoltare locală. Membrii fondatori spun că nu e exclus, însă, să se regăsească pe listele electorale de la alegerile din 2016, fie independent, fie pe listele unui partid politic.” (articol scris de Horea Hudrea în 5 august 2015).

Surse confidențiale au declarat pentru TurdaNews că adevăratul scop al proiectului T9 este constituirea unui buget de campanie, pentru alegerile locale din 2020, iar pentru aceasta și-au propus să solicite bani publici, pentru diverse acțiuni, în perioada 2018-2020.

Cealaltă asociație, Comorile Turzii, a fost selectată la ”proiecte culturale”, cu suma de 2.000 de lei (vă reamintim că Teatrul ”Aureliu Manea” Turda, care va organiza un festival internațional de teatru, a fost acceptat spre finanțare doar cu suma de... 6000 de lei!). Proiectul asociației se intitulează ”Redăm deminitate Eroilor Noștri”. Nuai că, surpriză, proiectul nu este nicidecum al asociației, ci a fost inițiat de Daniel Doboș/Pierre Dassilu, fost președinte al USR Turda (dat afară după ce s-a confirmat că a făcut circa 20 de ani de închisoare în Germania, pentru uciderea cu cruzime și premeditat a 2 persoane!), dar care are în continuare intenții electorale!

Din nou, ne folosim de sursele lor, respectiv siteul Cotidian de Turda (care este editat de o societate înființată de Asociația T9!), care în 6 martie 2018 a scris că acțiunea este inițiată de... Daniel Doboș! Iar asociația Comorile Ardelene este doar ”partener” și ”interfață” pentru accesarea banilor publici, pentru că un fost pușcăriaș probabil nu ar avea credibilitatea necesară.

De altfel, inclusiv proiectul anunțat pe Facebook, cu aceeași denumire, este asumat de Pierre Dassilu/Daniel Doboș.

Practic, Daniel Doboș/Pierre Dassilu va fi susținut din banul public al CJ Cluj, pentru a-și continua campania politică, al cărei scop este o candidatură la alegerile din anul 2020. Vă reamintim că la alegerile din anul 2016, Daniel Doboș a candidat pe lista USR Cluj, pentru un loc în Senatul României, unde nu a reușit să acceadă, deși la vremea respectivă și-a prezentat un CV mincinos și a dat o declarație în fals, menționând că nu a avut probleme de natură penală, deși a făcut circa 20 de ani de închisoare în Germania, pentru o dublă crimă.

De altfel, asociația Comorile Turzii este o ”colaboratoare” inclusiv a T9.

Sursele noastre susțin că această strategie, de divizare aparentă, a fost creată cu scopul de a obține finanțări din banii publici, cu care apoi să fie susținută campania electorală din anul 2020.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator