fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a transmis o circulară ptin intermediul căreia atrage atenția că numitul Petre Roșca, din Câmpia Turzii, s-a autointitulat ”episcop”, cu titulatura de ”Petre Ghirișeanul”, în cadrul așa-numitei ”grupări a ortodocșilor de pretutindeni”.

 

IPS Andrei amintește faptul că Petre Roșca a fost ”cântăreț” în cadrul Parohiei Ortodoxe Române Câmpia Turzii II până la data de 31 decembrie 2017, după care a părăsit Biserica Ortodoxă, alăturându-se unui cult nerecunoscut, atrăgând atenția că sunt credincioși care sunt ademeniți să cadă în păcat, inducându-i în eroare.

Citește și:

Un fost cântăreț al Bisericii Ortodoxe din Câmpia Turzii și fost candidat din partea PSD a ajuns primul EPISCOP care va circula cu o Dacie!

IPS Andrei atrage atenția că gruparea din care face parte Petre Roșca nu poate fi considerată o Biserică, în adevăratul înțeles al cuvântului, pentru că este nerecunoscută și nu respectă regulile canonice ale Bisericii Ortodoxe Române.

”Această antitate nu este recunoascută de către Biserica Ortodoxă Română și nici de Statul român, neavând o formă juridică declarată. Prin urmare, gruparea domnului Petre Roșca riscă să intre în incidența Legii 489/2006 - Legea pentru libertatea religioasă și regimul general al cultelor, care prevede în art 23 alin. 4: ”Exercitarea fără drept a atribuțiilor de preot constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal”.”, a precizat IPS Andrei.

Acesta le transmite credincioșilor să se depărteze de astfel de personaje, care ”fac dezbinări și sminteli”.

Referitor la circulara respectivă, Petre Roșca a spus pe contul său de Facebook: ”Circulara drăguţă de mâine, oare asta e ce am trait 30 de ani intre canonicii acestia? Vrednici sunteti!!!! la sfarsit curat manea -vine politia , vine ca sa ma ia!!!!! am primit-o azi canonic de la un slujitor canonic al Mitropoliei , apostatul de mine:))))!”.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator