marian morar
m install
nello construct

O nouă manipulare, marca Horea Hudrea: Anunțul ”greșit” era, de fapt, corect! Grupul celor care se opun banilor europeni, o nouă înfrângere!

zamblau eugen

Jurnalistul grupării T9, care se opune cu înverșunare accesării fondurilor europene, care ar putea asigura dezvoltarea municipiului Turda, a jubilat din nou mult prea devreme și a lansat în spațiul public o nouă ”gogoașă” manipulatorie, în care a atras atenția asupra unei ”incompetențe” care… nu exista! Dar există cu certitudine în cazul jurnalistului Horea Hudrea, semnatarul articolului, care din dorința de a le face pe plac celor de la T9, care vor să blocheze accesarea fondurilor europene, inventează tot felul de subiecte pe această temă.

 

Prima dată, Horea Hudrea a lansat ”bomba” că administrația locală nu ar fi publicat un anunț în Jurnalul Uniunii Europene, care stă la baza înființării propriei societăți de transport public persoane, dar și la baza accesării fondurilor europene pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

”Un anunț al municipiului Turda referitor la procedura de atribuire directă a serviciului public de transport, postat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a dispărut de pe site-ul oficial http://ted.europa.eu. Există însă și posibilitatea ca Turda să nu fi respectat procedurile europene și să nu fi publicat acest anunț.”, este minciuna lansată de jurnalistul turdean, în cadrul articolului ”Senzațional! A dispărut documentul prin care Turda anunța atribuirea directă a serviciilor de transport public”.

Citește și: 

Caz halucinant în presa locală: O nouă minciună lansată de jurnalistul Horea Hudrea! Care-i scopul manipulărilor?!

Minciuna lansată în spațiul public era simplu de demontat, respectiv tocmai cu documentul care ”nu exista”. TurdaNews a pus linkul spre acest document, care putea fi citit de oricine, fiind online:

http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:43907-2017:HTML:EN:HTML&tabId=0

După ce i s-a dovedit reaua credință, intenția manipulatorie, dar și dorința încrâncenată de a găsi un motiv pentru blocarea accesării fondurilor europene (lucru dorit de gruparea T9 și acoliții lor), Horea Hudrea nici măcar nu și-a cerut scuze publice, ci a continuat cu o nouă ”petardă”. De această dată, după ce a citit documentul, a descoperit că acesta era ”greșit întocmit”.

”Administrația locală de la Turda a greșit justificarea legală a unui anunț important pentru accesarea de fonduri europene. Acesta conține referiri juridice eronate și ar putea crea probleme autorităților locale. Este compromisă procedura de concesionare a transportului public? Agenția de Dezvoltare Nord Vest nu a formulat un punct de vedere clar în acestă problemă”, a prezentat Horea Hudrea, noua sa ”descoperire”.

Iată mențiunea ”tehnică” care îi aparține jurnalistului Horea Hudrea:

”Municipiul Turda a aprobat planul de mobilitate urbană și a dispus publicarea anunțului, așa după cum am aflat din conținutul acestuia, pe 2 februarie 2017. Anunțul 2017/S 025-043907 din Jurnalul Uniunii Eurpene este întemeiat legal de către funcționarii din Primăria Turda în baza Directivei 24/2014/eU, directiva referitoare la transporturi. Această secțiune a anunțului public din Jurnalul Oficial nu poate fi modificată odată ce se dispune publicarea.

Situația este una neplăcută pentru Primăria Turda deoarece funcționarii publici au greșit actul juridic pe care se întemeiază concesionarea serviciului.

Articolul 5 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului dispune în mod explicit că Directiva 24 (ce înlocuiește 2004/17/CE ) se aplică doar contractelor de achiziții publice de servicii de transport public de călători. Acest lucru este menționat în mod expres în art 35 din preambulul directivei 24/2104, fapt care demonstrează că funcționarii de la Turda nu au citit nici măcar capitolul introductiv al directivei.

Pentru concesionarea serviciilor de transport se aplică Regulamentul (CE) nr. 1370/2007”.

Ce nu știa Horea Hudrea este că acea mențiune nu aparține administrației locale, care a publicat anunțul, ci este… un câmp predefinit (sau era la acel moment)! Adică: este un câmp care nu poate fi schimbat/corectat de către cei care publică anunțul, fiind o setare automată. Deci, fără importanță din punct de vedere legal sau juridic, în ceea ce privește anunțul publicat de administrația turdeană, care a publicat date detaliate, mult mai multe decât cele minime solicitate în astfel de cazuri.

Radu Andronic, consultantul de specialitate în accesarea fondurilor europene, prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, a făcut precizările necesare la solicitarea TurdaNews:

”In vederea semnarii unui contract de servicii publice prin atribuire directa, municipalitatea are obligatia, conform Art. 7 din Regulamentul European 1370/2007 sa publice un anunt de intentie:

“Alin (2) Fiecare autoritate competenta ia masurile necesare pentru a se asigura ca, cu cel putin un an inainte de lansarea invitatiei de participare la procedura competitiva de atribuire sau cu un an inainte de atribuirea directa, sunt publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene cel putin urmatoarele informatii:

  1. Numele si adresa autoritatii competente;
  2. Tipul de atribuire vizat
  3. Serviciile si zonele potential vizate de atribuirea respectiva.”

Cu alte cuvinte, obligativitatea anuntului de intentie publicat cu minim 1 an inaintea atribuirii contractului de servicii publice este stipulat de prevederile Regulamentului CE 1370/2007. Faptul ca municipalitatea a respectat aceasta obligativitate si a publicat in JOUE anuntul de intentie, cu elementele minime obligatorii, reprezinta respectarea procedurilor preliminare de atribuire a unui contract de servicii publice.

Dupa cum se stie, anuntul de intentie publicat de municipiul Turda contine toate aceste elemente minime solicitate.

Mai mult, semnarea contractului de servicii publice conform Regulamentului CE 1370/2007 este una dintre conditiile de eligibilitate pentru proiectele de investitii in sistemul de transport public finantabile prin Programul Regional. Proiectele de cerere de finantare depuse in luna septembrie de municipiul Turda la Agentia de Dezvoltare Nord-Vest respecta aceste conditii de eligibilitate, fapt demonstrat de finalizarea etapei de verificare administrativa si a eligibilitatii proiectelor inca din luna decembrie 2017. Ori, in cazul in care ar fi fost vreo neregula cu anuntul publicat de municipiul Turda, acest fapt ar fi fost semnalat sau reclamat de expertii evaluatori.

Un alt aspect tehnic, Directiva 2014/24/UE la care se face referire in articol este un camp predefinit din cadrul formularului in care se completeaza un anunt de intentie in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Acest lucru inseamna ca acest text apare in mod direct in formularul final al anuntului, fara a fi completat de catre functionarii municipalitatii.

In concluzie, elementele semnalate in articol nu au niciun fundament tehnic sau juridic, pana in prezent municipiul Turda a respectat prevederile Regulamentului CE 1370/2007, ceea ce face ca proiectele de investitie ale municipiului in domeniul transportului public local sa fie eligibile si conforme pentru accesarea finantarilor nerambursabile”.

Chiar dacă lucrurile sunt clare, este evident că jurnalistul Horea Hodrea și gruparea T9 nu se vor opri din încercarea încrâncenată de a se opune accesării fondurilor europene, fără de care zona Turzii nu se poate dezvolta rapid și armonios. Vor urma și altele, probabil la fel de mincinoase sau mai mult de atât!

O demonstrează frecvența cu care T9 și/sau jurnalistul Horea Hudrea aruncă în spațiul public astfel de informații.

 

Gruparea T9 are un comportament obsesiv față de posibilitatea ca Turda să piardă fondurile europene, care ar ajuta la dezvoltarea localității. După ce ”jurnalistul de casă” al lor, Horea Hudrea, a lansat câteva ”petarde” jurnalistice, bucurându-se prea devreme că n-ar exista un document care stătea la baza unor finanțări, Asociația T9 a lansat o nouă ”petardă”: proiectele de atragere a finanțărilor europene ar fi rămas în aer pentru că firma Romair Consulting ar fi intrat în insolvență! Fac tot ce pot să iasă în evidență! Cu prostia lor!

”Domnule Matei, cele 53 de proiecte scrise de Primăria Turda au ramas în aer?? Romair Consulting, firma aleasă de dvs pentru atragerea fondurilor europene la Turda a intrat în insolvență, conform deciziei Tribunalului Bucuresti din data de 29 ianuarie 2018?

Vă rugăm să informați cetățenii municipiului Turda și ai localităților incluse în “proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020”, care este situatia firmei cu care ați semnat contractul de finanțare?”, era o altă ”petardă”, lansată de T9 în urmă cu câteva zile. 

Evident, era vorba de o nouă dezinformare, pe principiul enunțat de ”eminența cenușie” a propagandei naziste.

„O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr“, afirma Joseph Goebbels, ministrul propagandei în regimul lui Adolf Hitler (ceva similar a folosit și Lenin: ”O minciună repetată destul, devine adevăr”). TurdaNews a explicat, detaliat și pe înțelesul tuturor, marea minciună lansată de T9:

”Practic, cu această postare, cei de la T9 demonstrează încă o dată că habar nu au despre nimic! iar demonstrația este foarte simplă:

– Compania de Apă Arieș SA sau Primăria Turda nu a semnat contracte de finanțare cu Romair Consulting, pentru că nu această firmă asigură finanțarea, ci Uniunea Europeană, printr-un organism intermediar stabilit în fiecare caz! Deci… nu e nimic în aer!

– Romair Consulting nu a fost firma ”pentru atragerea fondurilor europene la Turda”, pentru că dosarele de finanțare s-au depus de către administrația locală sau de entități subordonate! Aceasta este o informație elementară pe care o deține un nespecialist, atunci când e vorba de procedura atragerii fondurilor europene și părțile contractuale dintr-un astfel de proiect.

– Romair Consulting apare în relația cu Compania de Apă Arieș SA, în calitate de firmă câștigătoare a licitației pentru „asistență tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020”. Însă, asta era în anul 2014! Și era vorba despre ”pregătirea aplicației”. De atunci, firma respectivă și-a făcut treaba, a întocmit dosarul, iar în luna decembrie 2017 s-a semnat contractul de finanțare, care nu mai are nici o legătură cu Romair Consulting! Prostia de care dau dovadă cei de la T9 este monumentală!”.

Citește și:

O nouă ”petardă” a habarniștilor de la T9: S-au bucurat degeaba că nu mai vin banii europeni! Contractul pentru 160 de milioane de euro e deja semnat!

Cu cât mai mult se apropie administrația turdeană de accesarea fondurilor europene, care ar asigura dezvoltarea localității, cu atât mai mult se accentuează atacurile isterice ale grupării T9, care se opune acestui obiectiv. Chiar dacă această opoziție este și în detrimentul fiecărui turdean, beneficiar la urma-urmei de dezvoltarea localității cu sprijinul banilor europeni. Pe ei nu-i interesează! Astfel că turdenii asistă neputincioși la un ”război” în care dezvoltarea propriei lor localități este jucată la ruleta rusească, în care gruparea T9 și acoliții lor speră să găsească, până la urmă, un motiv pentru a bloca accesarea fondurilor europene pentru zona municipiului Turda! A anunțat-o și finul lui Emil Turdean (finanțatorul grupării T9), Daniel Doboș/alias Pierre Dassilu, care a anunțat că va merge la Bruxelles ca să discute cu un comisar european, în speranța blocării banilor europeni.

TurdaNews va dezvălui, în scurt timp, mecanismul unui grup organizat care nu-și dorește dezvoltarea Turzii și accesarea fondurilor europene. Unul dintre liderii grupului este un fost pușcăriaș, condamnat la vreo 20 de ani de închisoare în Germania, pentru 2 crime comise, susținut financiar de nașul său, care vrea să blocheze atragerea banilor europeni, pentru ca Turda să rămână subdezvoltată. În ultimul timp, activitatea acestui grup a intrat într-o stare colerico-impulsivă, după ce administrația turdeană este pe punctul de a atrage sume importante din fondurile europene, bani fără de care Turda nu se poate dezvolta. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2