m install
petlinii
nello construct

Primăria Câmpia Turzii refuză să facă public dosarul ANL al lui Niculae Ştefan!

floris

Primăria Câmpia Turzii a răspuns negativ la solicitarea privind prezentarea dosarului de atribuire a unui apartament ANL pentru şeful serviciului Administraţie Publică Locală, Niculae Ştefan (foto). Asta chiar dacă există indicii că acordarea apartamentului nu a respectat normele în vigoare şi nici criteriile de punctaj, aprobate printr-o hotărâre de Consiliu Local.

 

Primăria a răspuns sec: „Repartizarea apartamentului în cauză a fost făcută de către o comisie desemnată de către Consiliul Local, pe baza criteriilor stabilite de către acesta printr-o HCL”.

 

Criteriile de repartizare a locuinţelor ANL au fost stabilite prin HCL 46/31.05.2009, iar lista celor care puteau beneficia de o locuinţă ANL a fost aprobată prin HCL 84/20.12.2004. TurdaNews a analizat cele două documente şi a ajuns la concluzia că era destul de greu pentru Ştefan Sanda Daniela (soţia angajatului Primăriei) să obţină 80 de puncte, cu care s-a clasat pe poziţia 30 şi a intrat în posesia unui apartament, prtobabil în defavoarea altor persoane care ar fi avut acest drept. Dosarul de solicitare pentru un apartament ANL a fost întocmit pe numele soţiei sale dintr-un simplu motiv: pentru că la acea dată avea sub 35 de ani, condiţie obligatorie pentru obţinerea unui apartament! Însă, din studiul criteriilor de punctaj, există mari semne de întrebare, care ar putea indica faptul că la criteriile de punctaj a fost inclus Niculae Ştefan, angajatul Primăriei, pentru că în alt caz era destul de greu pentru Ştefan Sanda Daniela să totalizeze 80 de puncte. Pentru a elimina aceste suspiciuni, TurdaNews a solicitat Primăriei să publice dosarul de atribuire a apartamentului ANL, dar oficialii instituţiei au refuzat! Pentru ca lucrurile să se lămurească, voi face o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, deoarece există suficiente indicii că s-a încălcat legea!

 

În ceea ce priveşte incidentul din data de 1 iulie 2009, când Niculae Ştefan m-a înjurat, în perioada în care era în timpul serviciului, în calitate de funcţionar public, Primăria Câmpia Turzii spune: „Funcţionarul în cauză se afla pe stradă, în drum spre birou, după terminarea şedinţei de Consiliu Local, care a avut loc într-o altă locaţie şi, în consecinţă, se prevala de prevederile art. 40 din Legea 188/1999, republicată, privins statutul funcţionarilor publici”. Pentru a înţelege ce a spus Primăria, să facem referire la articolul indicat, care precizează: „Autoritatea sau instituţia publică este obligată să asigure protecţia funcţionarului public împotriva ameninţărilor, violenţelor, faptelor de ultraj cărora le-ar putea fi victimă în exercitarea funcţiei publice sau în legătură cu aceasta. Pentru garantarea acestui drept, autoritatea sau instituţia publică va solicita sprijinul organelor abilitate, potrivit legii”.

 

Cu alte cuvinte, Primăria spune că funcţionarul public Niculae Ştefan s-a folosit de protecţia sa acordată de Primărie, pentru a mă înjura şi pentru a mă ameninţa! Ciudată interpretare a legii! Iar dacă am întrebat dacă-l vor sancţiona pentru comportamentul avut, mai ales dacă Poliţia din localitate va da curs plângerii depuse de mine, Primăria răspunde că „legea menţionată stabileşte abaterile disciplinare”, fără să menţioneze dacă şi ce sancţiune îi vor aplica recalcintrantului funcţionar public!

 

Interesant este că 80% dintre cei care au răspuns la sondajul de pe blogul meu, consideră că Niculae Ştefan ar trebui demis sau ar trebui să-şi dea demisia! Pe de altă parte, 93% consideră că Primăria ar fi trebuit să ia atitudine împotriva manifestării funcţionarului public, lucru care nu s-a întâmplat!

 

Pentru a vedea ce reacţii a avut funcţionarul public, în timpul serviciului, prevalându-se de „protecţia” Primăriei Câmpia Turzii, redau câteva fragmente, privind ameninţarea cu moartea, injuriile aduse („eşti un zero tăiat în două”), precum şi explicaţiile privind un… comunicat al PSD (aha, deci asta-i atribuţia funcţionarului public, pentru care este „protejat”?!)

 

{youtubejw}Fo80sb74AZE{/youtubejw}

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: