Live Video
 

Petre Pop a fost incompatibil ”un pic”! Dar suficient!

modulo 550

terran 650

Procesul în care s-a judecat starea de integritate a consilierului județean PSD, Petre Pop, s-a finalizat azi în prima instanță, după 3 amânări ale pronunțării, caz mai rar întâlnit în instanțe. 

 

Instanța Curții de Apel Cluj a admis în parte solicitarea lui Petre Pop, care a atacat decizia A.N.I., care îl declara incompatibil:

”Admite în parte acţiunea în contencios formulată de reclamantul Pop Petre domiciliat în....cu domiciliul procesual ales la...în contradictoriu cu pârâta A.N.I. cu sediul în..... Anulează parţial raportul de evaluare nr. 29296/G/II/12.07.2016 emis de pârâtă cât priveşte starea de incompatibilitate generată de exercitarea funcţiei de şef serviciu în cadrul S.P.A.P.şi E.P.C (n.r. când a fost șef la Administrația Piețelor). Menţine restul constatărilor şi dispoziţiilor din raportul de evaluare atacat (n.r. perioada de Administrator Public). Obligă pe pârâtă să plătească reclamantului suma de 1.350 lei cu titlu de cheltuieli parţiale de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare care se depune sub sancţiunea nulităţii la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în şedinţa publică azi 28.02.2017”.

Sentința instanței clujene trebuie ”descifrată” prin prisma acuzațiilor care i s-au adus de către A.N:I.:

”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie 2008 – 22 noiembrie 2012, întrucât a deținut simultan funcțiile de consilier local și de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale și respectiv pe cea de Administrator Public în cadrul aparatului de specialitate a primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.”.

Practic, instanța a menținut constatarea stării de incompatibilitate pentru perioada cât ar fi fost Administrator Public. Decizia este surprinzătoare, însă ar putea să aibă la bază un calcul greșit al pașilor pe care Petre Pop i-a urmat, între numirea în funcția de administrator public și pierderea mandatului său de consilier local.

Cert este că Petre Pop și-a depus cererea de demisie cu numărul 30485/26.10.2012 (la multe zile după ce deja preluase funcția de administrator public, fiind în paralel, atât administrator public, cât și consilier local). 

Însă, data care apare menționată de A.N.I., și acceptată de instanță, este data de 22.11.2012, dată la care Consiliul Local a luat act de demisia lui, vacantând postul de consilier local deținut. Asta apare în HCL 10/22.11.2012. Practic, se pare că instanța consideră această dată drept dată de referință pentru încetarea mandatului, așa cum a interpretat și A.N.I.

Mai ciudat este că însuși Petre Pop a completat declarațiile de avere și de interese, cerute de lege, la finalizarea mandatului său de consilier local, abia în... 26.11.2012, fiind înregistrate în 28.11.2012. În acea declarație, Petre Pop semnează cu mânuța sa: ”Subsemnatul Pop petre, având funcția de consilier local, la Consiliul Local Câmpia Turzii...”. 26.11.2012 este prima zi de luni după ședința Consiliului Local, care a avut loc joi (22.11.2012). Asta denotă că inclusiv Petre Pop s-a raportat la momentul adioptării hotărârii Consiliului Local, pentru a-și depune documentele solicitate la încetarea mandatului!


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...