fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Panama Papers

Maria Shutz, proprietara terenurilor fostelor sere din Câmpia Turzii, este implicată și ea în dezvăluirile Panama Papers, în care o investigație de amploare, internațională, a scos la iveală numele mai multor afaceriști care aveau societăți înființate în off-shore, cel mai probabil pentru a fenta dările către statul român.

Numele Mariei Schutz este legat de firma Areca Ltd (Seychelles), unde „regina serelor” este director. Compania a fost înființată în 2001 la cererea Laveco Ltd, firma omului de afaceri Laszlo Kiss, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani după ce a înregistrat astfel de companii paravan mai multor oameni de afaceri și politicieni din România, menționează Rise Project.

Maria Schutz (59 ani), fost vicepreședinte al PSD Dolj, condamnată recent la zece ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a serelor de stat din Codlea și Oradea. În urma operațiunilor, Schutz a provocat un prejudiciu de 5 milioane de euro bugetului de stat. Supranumită „regina serelor”, Schutz mai apare și în dosarul de corupție al lui Cătălin Voicu, care se lăuda în convorbile interceptate de procurori că ar fi intervenit ca aceasta să nu fie condamnată la închisoare.

Maria Shutz a fost beneficiara ”privatizării” serelor din Câmpia Turzii, reușind să intre în posesia terenurilor deținute de societatea agricolă. Ulterior, producția din sere a fost stopată, iar societatea a intrat în degringoladă. În urma ei au rămas doar terenurile, de care încă mai beneficiază Maria Shutz. Asta pentru că se vând pe bucăți, la prețuri deloc neglijabile. Printre cumpărători se află și administrația locală din Câmpia Turzii, care a achiziționat teren de la Maria Shutz, motivând realizarea unui parc industrial.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator