fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Combinat Social

DNA Cluj a întocmit rechizitoriul în care îl acuză de fapte penale pe fostul director al AJOFM Cluj, Daniel Don, care ar fi încasat sute de mii de lei din proiectele finanțate din fonduri europene, în care a fost implicat, alături de angajați ai agenției pe care o conducea. În rechizitoriul DNA se face referire și la combinatul social din Câmpia Turzii, un proiect sortit eșecului, dar de pe urma căruia unii încasau salarii de 25.000 de lei, lunar!

În timp ce foștii anșajați ai combinatului metalurgic din Câmpia Turzii erau duși cu zăhărelul, prezentându-li-se poveștile gogonate ale combinatului social, unde ei ar fi devenit proprietari, buzunarele celor implicați în proiect se umflau de bănet. Cel puțin, asta reiese din rechizitoriul DNA Cluj.

“Combinatul social Câmpia-Turzii” (sprijin financiar prin FEAG-Fondul European pentru Ajustare la Globalizare) a fost unul din proiectele în care a fost implicat daniel Don. Schema de ”țepuire” era simplă: Daniel Don întocmea proiectele, iar angajaților pe care-i introducea în aceste proiecte, le oferea salarii astronomice, din care aceștia virau, ulterior, o parte însemnată către buzunarul șefului lor.

”Potrivit rechizitoriului, ”începând din anul 2012, inculpatul Don Daniel a fost sprijinit în obținerea foloaselor bănești de către inculpatul Moteoc Marcu Marian, șoferul său, care a colectat lunar banii pretinși de la experții (…), remiși, de regulă, în sediul instituției, de cele mai multe ori în plicuri. După colectare, banii au fost înmânați inculpatului Don Daniel sau, la indicațiile sale exprese, au fost depuși în bordul autoturismului de serviciu folosit de către inculpatul Don Daniel (marca Skoda cu număr de înmatriculare… respectiv Skoda Superb, cu numărul de înmatriculare….) de unde erau ridicați de către acesta. Parte din banii obținuți au fost folosiți de către inculpatul Moteoc Marcu Marian, tot la indicația expresă a inculpatului Don Daniel, pentru a efectua depuneri în contul bancar… aparținând directorului Don Daniel”, precizează CluJust.ro.

În rechizitoriu se face referire clară și la sumele ce au fost primite de Daniel Don, în perioada 2010-2015: 29.200 lei, 222.400 lei, 220.500 lei, 217.400 lei, 133.700 lei și 57.900! dacă faceți calculul, vă dă suma totală: 881.100 lei! Toți din bani europeni!

DNA face referire clară și la prouiectul combinatului social, care i-a amăgit pe cei sărmani, dar a fost sursă de îmbogățire pentru ”băieții deștepți”: ”Inculpatul Apătean Vasile Dumitru a activat pe parcursul anului 2014 în cadrul echipei de implementare a proiectului ”Combinatul social Câmpia Turzii”, activitate pentru care, conform extraselor de cont, a încasat în perioada 14 februarie 2014-15 decembrie 2014, cu excepția lunii octombrie 2014, salarii cuprinse între 23.748 și 25.077 lei lunar. (...)

În schimbul desemnării și/sau menținerii în funcția de expert (...), inculpatul Don Daniel a pretins plata sumei de 13.000 lei lunar, pe care a obținut-o prin intermediul inculpatului Moteoc Marcu Marian, cel care a realizat colectarea sumelor pretinse.”

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator