fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

Muzeu Ct

Cu o zi înaintea inaugurării Muzeului ”Prima Școală Română” din Câmpia Turzii, Parohia Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” Câmpia Turzii nr. 1, a introdus o cerere de chemare în judecată a Municipiului Câmpia Turzii, reprezentat de primarul Radu Hanga, prin care se solicită înscrierea în CF a contrucției (muzeu), obligarea autorităților locale să lase imobilul ”în deplină proprietate și liniștită posesie” și să oblige Municipiul Câmpia Turzii la plata unor despăgubiri, pentru lipsa de folosință a imobilului.

 

Parohia Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” Câmpia Turzii nr. 1, prin avocat Popescu Adrian Liviu, acuză faptul că deține dreptul de proprietate asupra imobilului, inclusiv prin înscriere în Cartea Funciară. ”Primăria Câmpia Turzii ocupă abuziv atât terenul cât și construcția existentă asupra acestuia, intenționând să schimbe destinația edificatului în aceea de muzeu. Deși Primăria a fost notificată de către subscrisa prin notificarea expediată prin BEJ Miron Boca Andreea Laura sub nr. 28521/09.09.2015, solicitându-i încetarea încălcării dreptului de proprietate al subscrisei Parohii și eliberarea imobilului precum și încetarea lucrărilor inițiate, aceasta a refuzat să dea curs notificării. Această atitudine a edeterminat inițierea litigiului de față”, se precizează în cererea de chemare în judecată.

Prin aceeași cerere de chemare în judecată, se solicită inclusiv înscrierea construcției existente pe terenul proprietatea Parohiei, considerându-se că, potrivit Codului Civil, construcția-muzeu intră în patrimoniul Parohiei, urmând soarta terenului, în temeiul principiului ”accesorium sequitur principale”.

Pe de altă parte, Parohia solicită daune care se ridică la valoarea de 65.000 de lei, datorate lipsei de folosință a imobilului de care Municipiul Câmpia Turzii a privat-o, la care se adaugă câte 1805 lei, lunar, din momentul promovării acțiunii și până la predarea efectivă a imobilului.

Situația este una delicată, având în vedere că administrația locală a făcut o investiție de câteva miliarde de lei, pe un teren care nu i-ar aparține, fără să se facă demersurile necesare pentru eliberarea unei autorizații de construire.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator