fbpx

Icon Scrie un comentariu

Postarat Decontaminare

Proiectul de decontaminare al zonei Poșta Rât din Turda (peste Arieș), care era inclus pe lista de finanțare din bani europeni, cu o sumă de circa 17 milioane de euro, are șanse mici să mai fie implementat, situație în care comunitatea ar pierde o sumă importantă de bani și posibilitatea decontaminării unei zone importante a municipiului.

Declarația privind șansele minime privind realizarea acestui proiect provine tocmai de la o persoană care știe ce spune, respectiv reprezentantul firmei Adams Construct din Timișoara, care a asigurat asistența tehnică pentru supervizarea proiectului.

“Este puțin probabil să se încadreze în termenul prevăzut până la sfârșitul anului (...)Eu am intuit încă de acum doi ani că proiectul nu se va finaliza. Proiectul în sine nu este unul de o complexitate extraordinară: se ia niște pământ, până la o anumită adâncime, se neutralizează și se pune la loc. Problema e una legată de timp. Am văzut că autoritățile locale au tot felul de probleme legate de atribuirea lucrărilor”, a declarat ing. Dan Marius Pascariu, șeful echipei de asistență tehnică, pentru InfoArieș.ro.

Declarația vine în contextul în care comisia de licitație a Primăriei Turda a anulat procedura de licitație derulată pe parcursul a circa 2 ani, în toamna anului trecut, iar în luna martie a publicat pe SEAP (sistemul electronic de achiziție publică) o nouă procedură de licitație, în care se precizează că termenul de realizare al lucrării este de 5 luni, în condițiile în care inițial se vorbea de 16 luni.

Citește și: Decontaminarea zonei Poșta Rât: Ce nu s-a reușit în 2 ani, se va face în... 5 luni?!

TurdaNews a avertizat încă de anul trecut că există premisele ratării proiectului european, în condițiile în care comisia de licitație a bătut pasul pe loc.

Citește și: Proiectul de decontaminare din Poșta Rât în pericol! Pierdem milioanele de euro de la Uniunea Europeană?!

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator