fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Mafia retrocedărilor se pare că a atins și Câmpia Turzii, informații extrem de scandaloase ieșind la lumină după ce DNA a pus lupa pe ANRP (agenția națională care se ocupă de retrocedări), descoperind că șefa acestei agenții era implicată în mafia retrocedărilor, prin supraevaluarea proprietăților, implicați fiind ”băieții deștepți” din zona drepturilor litigioase și personaje politice de prim rang.

După ce v-am relatat despre un caz de acest gen, în care era implicat fiul unui om de afaceri din Câmpia Turzii, iată că un nou caz apare în spațiul public!

Citește și: Scandalul despăgubirilor acordate de ANRP are ramificații și la... Câmpia Turzii?! Vezi cine a luat milioane de euro!

Este vorba de un bucureștean, Marius Barbu, implicat în afaceri pe la Cluj, care a obținut o despăgubire de peste 21 de milioane de euro, pentru un teren în Câmpia Turzii!

Marius Barbu (45 ani) a primit 93.615.995 lei, în dosarul 6123/CC, soluționat în 18.05.2010, pentru patru bucăți de terenuri, în suprafață totală de 493.486mp, fiind pe locul 13 în topul celor mai mari despăgubiri acordate de Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților. Dacă veți face un calcul simplu, veți descoperi că i s-a acordat aproximativ 43 de euro/mp!!! O sumă colosală! De menționat că România era ”în perioadă de criză”, după cum ne spuneau guvernanții, funcționarii publici, profesorii și alți angajați ai statului primind salarii diminuate, în timp ce alții își pierdeau locurile de muncă și deveneau șomeri. Cu toate acestea, ”afacerile” de acest gen au înflorit și au îmbogățit cercuri de interese politico-financiare.

În 12 aprilie 2014, chiar premierul Victor Ponta făcea referire la Câmpia Turzii, menționând numele localității pe lista retrocedărilor care ridică semne de întrebare, cazul concret fiind cel menționat anterior!

”Ca un prim exemplu, un prim exemplu… Bun, exemple de eficienţă administrativă în două-trei luni de la momentul cesionării unor drepturi litigioase: la Primăria Câmpia Turzii, fostul proprietar cesionează dreptul către o persoană în martie 2010 pentru 500.000 de euro. Cesionarul obţine, în mai 2010, la două luni după, 20 de milioane de euro - după ce plătise 500.000 de euro. Dosarele au fost tergiversate la nivel local şi ANRP până când s-a găsit cesionarul capabil. La ANRP s-a stabilit ordinea de soluţionare a dosarelor - era dosarul 6.123 şi atunci ANRP-ul a decis să le soluţioneze până la 6.200. Partea proastă e că a soluţionat acest dosar, dar patru mii din cele 6.200 nu le-a mai soluţionat nici până în ziua de astăzi.”, spunea primul ministru (sursa: gov.ro).

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate