fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Un accident produs în 19 septembrie 2012, în zona staţiei de carburanţi OMV, de la ieşirea din Turda spre Alba Iulia, ridică numeroase semne de întrebare din partea celui care a fost condamnat de instanţă, cu suspendare, fiind considerat vinovat de producerea accidentului.

Romeo Budai, şoferul implicat în accident, despre care anchetatorii şi instanţa susţin că în timp ce se deplasa dinspre Turda, a încercat să intre la OMV, moment în care a lovit un biciclist, susţine că anumite menţiuni sunt inexacte şi acuză faptul că filmările prezentate în instanţă au fost falsificate.

Varianta instanţei vs varianta lui Budai

Organele de cercetare penală şi instanţa au stabilit că Romeo Budai se deplasa dinspre Turda spre Alba Iulia, iar în dreptul staţiei OMV a oprit, cu intenţia de a intra în benzinărie, deşi acolo este zonă de marcaj cu linie continuă. Depăşind linia continuă, ar fi incomodat un biciclist care cobora în pantă, spre Turda, rezultând accidentul. După accident, Romeo Budai şi-ar fi continuat mersul, deplasându-se cu maşina în parcarea OMV, fiind acuzat că a deplasat autoturismul de la locul accidentului.

Romeo Budai susţine că lucrurile au stat altfel. El spune că se deplasa dintre Turda spre Unirea şi că a văzut un biciclist, care cobora cu viteză şi sinuos pe pantă, moment în care a oprit autoturismul, iar după vreo 2 secunde biciclistul a intrat în el, undeva în zona axului drumului. După accident, după câteva secunde, a semnalizat şi a intrat în parcarea de la OMV, pentru a nu incomoda traficului şi pentru a nu risca un nou accident, având în vedere că este o zonă în care se circulă cu viteză.

Budai: A vrut să ocolească altă maşină, care nu mai apare pe imaginile video!

Romeo Budai spune că pe baza falsificării imaginilor video, el a fost scos vinovat de acest accident. El declară că nu a avut intenţia să intre la OMV, că nu a semnalizat această intenţie decât după ce s-a produs impactul cu biciclistul care venea înspre Turda (cu scopul de a elibera drumul), că a oprit maşina în momentul în care l-a văzut pe biciclist circulând cu viteză şi cu o traiectorie ezitantă şi că biciclistul, de fapt, a vrut să ocolească o altă maşină care se pregătea să iasă de la OMV, cu intenţia de a vira spre Alba Iulia.

În plus, biciclistul ar fi decedat ulterior, în spital, din cauza unei bronhopneumonii, care în opinia lui Romeo Budai nu ar avea nici o legătură cu accidentul.

Imaginile video, reclamate!

În cadrul procesului, Romeo Budai a reclamat imaginile prezentate, susţinând că sunt cu întreruperi şi că ar exista anumite "secunde sărite". El susţine că imaginile ar fi fost prelucrate, pentru că în cadru nu mai apare maşina care, de fapt, a fost ocolită de biciclist. Ba mai mult, deşi în unele cadre apare acea maşină, şoferul acesteia nu a fost chemat niciodată să dea o declaraţie, aşa cum au fost chemaţi alţi şoferi sau persoane aflate în zonă, Romeo Budai punându-şi întrebarea dacă nu cumva s-a dorit protejarea acestei persoane, din motive necunoscute.

"În privinţa înregistrării video existente la dosar s-a invocat lipsa unor imagini, dar înregistrarea corespunde cu natura înregistrării - înregistrare cameră video benzinărie, cameră video de supraveghere, acestea funcţionând prin luarea de imagini, secvenţial", se precizează în sentinţa în baza căreia Romeo Budai a fost condamnat cu suspendare.

Se poate produce un accident în staţionare/oprire?!

Cu toate acestea, din sentinţă rezultă că autoturismul lui Budai "era oprit" şi că biciclistul Barb Vasile, care venea dinspre Aiud, "iniţial a circulat pe marginea benzii de circulaţie, apoi a început să se deplaseze sinuos, astfel încât, în dreptul autoturismului inculpatului, a intrat în coliziune cu acesta".

Din acest motiv, Romeo Budai nu-şi explică cum instanţa l-a scos vinovat, de vreme ce era cu autoturismul oprit, iar biciclistul practic a intrat în el, din cauza vitezei cu care a coborât pe pantă şi a mersului sinuos. 

Pe de altă parte, în faza urmăririi penale, respectiv în rechizitoriu, s-a menţionat faptul că Romeo Budai nu ar fi oprit şi că biciclistul circula regulamentar, lucru infirmat ulterior în instanţă, care l-a scos vinovat şi pe biciclist, dar într-un procent de 30%, pe motiv că nu a respectat deplasarea pe marginea drumului.

În plus, în sentinţă ar exista menţiuni neconforme cu realitatea, cum ar fi aceea că după accident, ar fi coborât din maşină, s-ar fi uitat la victimă, după care s-a urcat din nou în maşină şi a parcat-o la OMV, descriere care nu rezultă din înregistrarea video prezentată în instanţă!

Vezi mai jos acuzaţiile lui Romeo Budai, dar şi înregistrările prezentate în intanţă, de la camerele 1, 10 şi 11 din staţia de carburanţi OMV:

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate