fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor, turdeanul Virgil Pop, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Virgil Pop este acuzat că a pretins zeci de mii de euro de la omul de afaceri orădean Petru Chiş pentru a-i facilita nişte contracte cu Electrica Nord şi Transelectrica. Virgil Pop mai este acuzat şi de gestionarea unor fonduri Sapard.

 Virgil Pop ar fi condiţionat plata unui credit Sapard către societatea Skiland SRL cu obţinerea a 50% din acţiunile societăţii.

"Procurorii DNA spun ca politicianul i-a promis lui Petru Chis, actionar la Skiland SRL, ca ii va facilita, prin intermediul relatiilor pe care le are, aceptarea cererii de plata a primei transe aferente unui contract de finantare din fonduri europene, obtinute prin programul SAPARD, in suma de 706.700 de lei. In schimbul acestui favor, Virgil Pop i-a cerut lui Chis 50% din actiunile firmei Skiland. Proiectul SAPARD priveste constructia unei pensiuni turistice in zona statiunii Baisoara, din judetul Cluj. Din suma de 706.700 de lei, jumatate a fost finantata de SAPARD, iar cealalta jumatate, din fondurile proprii ale societatii lui Chis. In prezent, pensiunea este construita in proportie de 50% si urmeaza sa fie finalizata in cursul lunii septembrie 2009. 

Pentru a nu se sti ca a primit bani de la Petru Chis, consilierul liberal a recurs la un artificiu legal. In luna decembrie 2007, Virgil Pop a rugat-o pe Adina Gorgan, administrator la firma Turdarom Advertising, sa intocmeasca o factura catre Anpero SRL, firma lui Petru Chis, in suma de 180.510 lei, prin care se atesta in mod nereal prestarea de servicii pentru acesta. Virgil Pop este nasul de cununie al sotilor Adina si Ioan Gorgan. Surse judiciare au declarat pentru citynews.ro ca in momentul in care Petru Chis i-a spus lui Pop ca va dezvalui ilegalitatile comise, polticianul si-a rugat fina sa semneze un contract, care a fost semnat in data de 31 octombrie 2008, si nu in data de 28 decembrie 2007, moment la care a fost intocmita factura. 

In contractul semnat de Adina Gorgan in urma cu 18 zile se arata ca firma Turdarom Advertising SRL a derulat pentru Anpero SRL lucrari de tipul “fundatii stalpi electrici devieri autostrada”.
Adina Gorgan este sotia lui Ioan Gorgan, condamnat in anul 2006 de catre Judecatoria Turda la doi ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Potrivit sentintei, Gorgan, in calitate de administrator la SC CINEBO SRL din Turda, si-a cumparat din banii societatii mobila pentru locuinta personala"
, precizează Citynews.ro.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate