fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

tango

Vineri, 4 iunie de la ora 19, pe scena teatrului Aureliu Manea din Turda a avut loc în premieră un concert de tango argentinian.

Dansatorii profesionișiti: Ioana Lascu și Horia Călin Pop, Clubul de dans sportiv Potaissa Turda – coregraf Diana Miron, au smuls ropote de apaluze.

„Concert de tango argentinian sau istoria iubirii pentru acest gen muzical care continuă să fascineze lumea. Mulțumim Cluj Tango Orchestra, Compania de Tango Cluj și Clubul de Dans Sportiv Potaissa Turda” este mesajul Casei de Cultură Turda.

În program au fost piese celebre ale tangoului argentinian interpretate de Cluj Tango Orchestra. Sorin Robert Indrei – bandoneon, Rosana Irina Indrei – pian, Corina Marc – vioară, Elena Ghemeș -violoncel, Viktoria Cormoș – voce.

Tangoul argentinian este diferit de tangoul din dansul sportiv (ballroom). Este un dans apărut în Argentina și este dansat de toate categoriile sociale, indiferent de pregătire fizică și/sau vârstă. Tangoul argentinian se bazează pe improvizație - comunicarea non-verbală a mișcărilor între parteneri - iar aceasta are loc în timp real, în timpul dansului.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate