fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

florin cîțu

După ce organizatorii de festivaluri au ieșit în presă cu nemulțumire față de măsurile adoptate de către autorități pentru organizarea evenimentelor, premierul României, Florin Cîțu, a dorit să clarifice situația.

Acesta a declarat luni că organizarea unor evenimente este posibilă începând cu 1 iunie, dar că festivaluri mari precum Untold sau Electric Castle vor putea să se desfășoare doar după data de 1 august, când se preconizează o altă relaxare a restricțiilor.

„Noi vorbeam de acele festivaluri după 1 august. Deci toată discuţia pe care am avut-o de fiecare dată cu organizatorii a fost că vom avea aceste festivaluri după 1 august. În acest moment vorbim de tipuri de concerte, ce se poate face până la 1 august şi acestea sunt condiţiile pe care le-am luat în calcul până la 1 august. După 1 august sper să discutăm de alte evenimente. (...) Eu am spus din primul moment, şi când am discutat la Cluj şi când am discutat pe litoral şi erau acolo reprezentanţii celor de la Untold, că putem să vorbim de evenimente mari - şi Nervesea şi Untold - după 1 august”, a precizat Cîţu.

Guvernul României a adoptat în 14 mai modificarea hotărârii de prelungire a stării de alertă prin care se renunţă la mai multe restricţii începând cu data de 15 mai, printre care eliminarea portului măştii în spaţii deschise neaglomerate şi a restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii. 

De asemenea, a propus și o serie de evenimente pilot, iar de la 1 iunie se vor putea organiza și alte evenimente precum nunți, botezuri sau concerte în aer liber. Participarea este permisă deocamdată pentru cel mult 500 de spectatori la un astfel de concert, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. 

De asemenea, doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore pot participa la astfel de evenimente.

„Până acum vorbeam de 1 august - acum am putea să avem evenimente, chiar şi concerte înainte de 1 august. Vorbim de 1 iunie, 1 iulie. Deci cred că lucrurile arată mai bine decât arătau acum două săptămâni, din acest punct de vedere”, a adăugat premierul.

Organizatorii de festivaluri consideră că astfel de măsuri sunt imposibil de urmat și preferă să amâne evenimentele pentru 2022, cum este și cazul festivalului Electric Castle.

Mai multe informații:

Șanse slabe pentru Untold și Neversea să aibă loc în 2021

Citește și:

Electric Castle se amână pentru 2022. Organinzatorii susțin că au primit un scenariu imposibil

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate