fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

untold 1

Organizatorii de festivaluri au rămas cu mâinile legate în urma măsurilor stabilite de către autorități pentru evenimentele din vara anului 2021. Edy Chereji, directorul festivalurilor Untold și Neversea, a vorbit la Antena 3 despre această situație.

După luni întregi în care s-a vorbit despre redeschiderea sectorului cultural, Guvernul a propus organizarea festivalurilor într-un scenariu practic imposibil.

Organizarea festivalurilor ar trebui să se facă luând în calcul rata incidenței și rata vaccinării anti-COVID-19, iar participanții ar trebui să țină o distanțare de 2 metri unii față de alții. 

„În primul rând faptul că după luni de zile după ce noi am fost invitați în grupul de lucru și am făcut propuneri concrete despre cum se pot relua evenimentele, am primit o serie de norme care nu prea au legătură cu ceea ce am propus noi și cu normalitatea. O să vă dau și câteva exemple: în primul rând relansarea activității noastre depinde de incidența cazurilor și de campania de vaccinare, două lucruri pe care nu le controlăm. Activitatea noastră este culcată de aceste două aspecte. Apoi există o serie de norme care sunt cu totul și cu totul imposibil de implementat la un eveniment”, a explicat Edy Chereji. 

„Spre exemplu, o distanțare de doi metri pentru fiecare participant. O altă chestiune care ne surprinde e că, în luna august, un eveniment trebuie să nu depășească o zi. E un lucru cunoscut că festivalurile se desfășoară pe mai multe zile. Sunt un amalgan de evenimente individuale, dar care, sigur, se desfășoară sub egida aceluiași eveniment. În aceste condiții ne punem problema dacă autoritățile și-au dorit o reluare și o relaxare a sectorului cultural pentru că din punctul nostru de vedere, aceste norme, în acest moment, nu fac decât să compromită următoarele luni din punct de vedere al evenimentelor. Totuși, sperăm ca domnul Cîțu, premierul României, care spunea acum câteva săptămâni că se va implica și că își dorește o relansare a sectorului cultural, va face acest lucru și va interveni astfel încât aceste norme să fie rediscutate, reanalizate ca noi să avem predictibilitate”, adaugă directorul Untold. 

Dacă autoritățile își mențin poziția, organizatorii se văd nevoiți să amâne evenimentele pentru 2022, cum este cazul festivalului Electric Castle.

„Repet, în aceste condiții în care noi trebuie să ne organizăm, dar să depindem de rata de incidență sau de succesul campaniei de vaccinare, noi nu avem cum să ne asumăm un risc de a pregăti un eveniment la care lucrezi luni de zile, investești bani în el și apoi în momentul în care ar trebui să deschizi porțile pentru public să riști să fii stopat din cauza unor indicatori care, așa cum spuneam, nu pot fi controlați de către noi cei care facem evenimente”, a punctat Edy Chereji. 

Untold se desfășoară pe Cluj Arena și este la cea de-a 7-a ediție, iar Neversea este un festival desfășurat pe litoral și este la cea de-a 4-a ediție.

Sursa: Monitorul de Cluj

Citește și:

Electric Castle se amână pentru 2022. Organinzatorii susțin că au primit un scenariu imposibil

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate