fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

sebastian luca

Artistul fotografic turdean, Sebastian Luca, a câștigat "Premiul Internațional Michelangelo", în cadrul unui concurs fotografic organizat în Italia, țara în care turdeanul a cunoscut consacrarea în acest domeniu.

”Stimate artist Luca Sebastian Vasile,

„Cel mai mare pericol pentru mulți dintre noi nu constă în faptul că obiectivele noastre sunt prea mari și, prin urmare, nu le putem atinge, ci în faptul că sunt prea mici și că le atingem”.

Michelangelo.

Mi se pare corect să-mi încep comunicarea citând o frază din Michelangelo care cred cu tărie că m-a însoțit întotdeauna în munca mea și care, în opinia mea, trebuie să fie fundamentul oricărei activități umane și cu atât mai mult în domeniul artistic.

Am decis să dedicăm marii figuri a lui Michelangelo, unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, un premiu de importanță internațională de o valoare incontestabilă și sunt încântat să-i invit arta să ia parte la el.

Dragostea, pasiunea pentru artă, angajamentul cu care își desfășoară cercetările mi-au permis să raportez lucrarea ei valoroasă editorului nostru pentru a-i aduce un omagiu corect. În calitate de curator și manager de selecție, după ce ți-am citit lucrarea, mă bucur să te informez că ești printre puținii artiști selectați, pentru acordarea Premiului Internațional Michelangelo. Un premiu care va fi acordat anual personalităților ilustre din lumea artei și culturii, care datorită lucrărilor lor au contribuit la îmbogățirea patrimoniului artistic național, favorizând și sporind diseminarea operei lor.”, sunt cuvintele pe care organizatorii expoziției i le-au transmis turdeanului Sebastian Luca, concomitent cu diploma aferentă.

Artistul turdean spune că nu se oprește aici.

”Concursul a avut loc la Roma, am avut lucrări expuse la Milano. Vor mai urma și alte expoziții, la Roma, în luna Iunie a acestui an.

Nu pot să spun că a fost o temă specifică, fiind temă liberă. Tema aleasă de mine a fost ”Lumini și umbre”. După cum au spus și ei, am fost ales pentru munca depusă de mine, pentru lucrările mele. Acestea au fost trimise, pentru evaluare, iar rezultatul l-ați aflat și dumneavoastră. E un rezultat care mă bucură enorm de mult, e rezultatul muncii mele, o muncă pe care eu o fac cu plăcere!

În ceea ce privește planurile mele de viitor, am planuri foarte mari. Vreau să fac mai multe expoziții personale în România. Mai sunt 2 concursuri, la care particip, lucrările au fost trimise pentru evaluare, la concursul Dante Alighieri și aș fi enorm de bucuros dacă aș obține și acolo premii.

Aș vrea să mulțumesc și comunității din Turda pentru că îmi sunt alături! Am un sfat, un îndemn, pentru voi toți: ”Munciți pentru ca visele voastre să devină realitate!”. Eu am pornit de jos, după cum bine știți, am avut ambiție, și am reușit să îmi îndeplinesc un vis… dar nu mă voi opri aici, voi continua, până îmi voi îndeplini fiecare vis în parte, oricât de mic ar fi el. Îmi doresc enorm de mult să reprezint România. E foarte greu, in condițiile actuale, să ai o expoziție. Am reprezentat Italia, la Oradea, in cadrul unei expoziții, a fost organizată de Federația Internațională de Fotografie, există in Oradea un club care a organizat această expoziție. Din păcate, am reprezentat Italia, și nu țara mea, România.

Pentru mine, ca artist, este foarte greu, la fel ca în orice domeniu, ajungi la un moment dat in situația de a avea nevoie de sprijin, de sponsori, pentru că munca mea implică multe cheltuieli, pe care nu întotdeauna mi le permit. De aceea, orice ajutor, oricât de mic ar fi, pentru mine contează enorm de mult. Am primit recent o invitație pentru a expune la Cannes, dar momentan, nu îmi permit să onorez această invitație. În prezent lucrez, dar e foarte greu. Înainte, mai participam și la alte evenimente, dar, cu această pandemie, e mai greu. Pentru a onora această invitație, am nevoie de o anumită sumă de bani, pentru cazare, pentru transport, iar costurile sunt foarte mari. De aceea, un artist cum sunt eu, are nevoie de sponsori, pentru a avea asigurate costurile aferente unei astfel de acțiuni.”, a declarat artistul fotografic turdean, pentru Ziarul 21.

186495077 2111275212348885 1726946415532928786 n

186468874 2111372762339130 7944814228424839470 n

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate