fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

noapte furtunoasa

Prima săptămână de la redeschiderea teatrului ne aduce patru spectacole, printre care avanpremiera spectacolului „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, regia Andrei Mihalache. Acesta se va juca două zile consecutiv, în 13 și 14 mai, de la ora 19:00, în Sala Mare.

Din distribuție fac parte: Marian Negrescu, Cătălin Grigoraș, Nicoleta Bolcă, Cornel Miron, Alexandra Dușa, Ioan Alexandru Savu, Călin Mihail Roajdă, Alexandru Condurat. Scenografia este realizată de Eliza Labancz, muzica de Dorin Griguță, iar regia tehnică de către Cătălin Florea.

„Au trecut secole de când directorii de teatre scot în fiecare stagiune la public moaștele lui Caragiale, convinși fiind că mai pot fi de interes piesele lui, deși a scris doar despre trădare, înșelăciune, adulter și prostie. (Despre cea din urmă mai nuanțat: prostia șmecheră, prostia conjugală și prostia politică)... Hai că, vreo 50 de ani ne-am dat ,,oameni noi” și ne-am mândrit cu dramaturgul ca fiind un chirurg redutabil care a feliat microscopic putreda societate burghezo-moșierească, dar epoca aceea a trecut și s-a născut noul om vechi burghezo-antreprenor, dacă nu chiar bugetar de lux... Suntem ,,influenceri” și ,,creatori de content”... și putem comunica cu zecile de mii fără vorbe scoase pe gură, fără semne de punctuație, fără să ne întâlnim, fără gramatica olfactivă sau tactilă a lui ,,face to face”... (Fără book)... Și-atunci de ce ne este în continuare Caragiale contemporan? De ce se ține de caracterele noastre așa cum atârnă zgomotos conservele goale în spatele mașinii cu care pleacă proaspeții căsătoriți în luna de miere?!?...” - a declarat regizorul spectacolului, Andrei Mihalache

Biletele pentru ambele reprezentații pot fi rezervate la tel. 0264 311 952 sau achiziționate online:

13.05 - https://www.tomtix.ro/evenimente/9085-o-noapte-furtunoas-avanpremier 

14.05 - https://www.tomtix.ro/evenimente/9086-o-noapte-furtunoas-avanpremier-ii

Vă așteptăm la teatru!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate