fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Opera Cluj Napoca

Posibilitatea redeschiderii evenimentelor culturale pentru public a fost dezbătută intens în ultimul timp, iar în 15 mai se va concretiza printr-un concert-test organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

„Mult sperat, momentul revederii în sala mare a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca a sosit! Începând cu data de 15 mai 2021, publicul se va bucura din nou de spectacolele montate live pe scenă! La un an de la închiderea sălii de spectacole, suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină și prezentarea a peste o sută de transmisiuni online, artiștii teatrului liric clujean își reiau activitatea în aplauzele publicului.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca pregătește o serie de patru evenimente, începând cu o premieră prezentată în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, dedicat reluării spectacolelor în săli, și un număr de trei evenimente prezentate respectând toate măsurile în vigoare, impuse de autorități”, a transmis Opera Română din Cluj.

Premiera FAUST de Charles Gounod (în concert) va fi sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 19:00. Acest prim eveniment respectă o structură specială, fiind oferit în cadrul programului-pilot inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, pentru relansarea activității sectorului cultural-artistic. Proiectul se bucură de sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Regulile de participare la acest spectacol vor fi comunicate în perioada următoare printr-o Hotărâre de Guvern, iar biletele vor putea fi achiziționate strict online.

După acest "experiment", urmează alte 3 evenimente:

 „Carmina Burana” de Carl Orff, spectacol de balet cu bandă prezentat Vineri, 21 mai 2021, ora 19:00. Cantata scenică, apreciată pentru ritmurile sale alerte și savoarea mistică a temelor abordate, este interpretată de Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

 GALA 101. Concert aniversar cu ocazia împlinirii a 101 ani de la inaugurarea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca – eveniment excepțional susținut Marți 25 mai 2021, ora 19:00, prezentat atât în fața publicului, cât și transmis în direct de Televiziunea Română și prin streaming online. Aflată sub semnul magic al cifrei 101, teatrul liric clujean ne invită să îi fim alături cu această ocazie, pentru o nouă aniversare cu însemnătate centenară deosebită, la 101 ani de la spectacolul său inaugural, în interpretarea îndrăgiților soliști Carmen Gurban, Andrada Ioana Roșu Vaida, Iulia Merca, Sorin Lupu, Eusebiu Huțan, Geani Brad, David Pogana, Petre Burcă și Simonfi Sandor, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului Adrian Morar.

 „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini – spectacol matineu susținut Sâmbătă, 29 mai 2021, ora 11:00. Spectacolul celebru pentru efervescența sa, intrigile savuroase și comicul inegalabil, va stârni râsetele și aplauzele tuturor spectatorilor prezenți. Distribuția este în curs de stabilire.

Sălile de spectacol vor fi ocupate 30%, toții participanții la eveniment vor purta în mod obligatoriu măști de protecție, iar spectacolele oferite nu vor avea pauză, din dorința evitării interacțiunilor îndelungate între participanți.

 

Sursa: Monitorul de Cluj

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate