fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

ziua pamantului

În 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat data de 22 aprilie ca fiind Ziua Pământului, iar de atunci se sărbătorește în fiecare an. Rolul acestei zile este de a populariza problemelor de mediu cu care ne confruntăm și care ne afectează viața în mod negativ.

În special astăzi, să încercăm să fim mai blânzi cu mediul înconjurător și mai responsabili cu tot ceea ce consumăm pentru că Planeta Pământ este casa noastră și trebuie să avem grijă de ea.

Și premierul României, Florin Cîțu, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare cu prilejul acestei zile.

"Celebrăm astăzi Ziua Pământului🌍, iar tema aleasă în acest an este restaurarea planetei noastre, greu încercate ca urmare a activităților și nevoilor, adesea excesive, ale oamenilor.

Prin scoaterea unor ecosisteme valoroase din circuitul de exploatare și redarea lor către natură, omenirea are șansa de a asigura continuitatea vieții pentru specii minunate de floră și de faună, care, altfel, sunt în pericol.

În România putem să începem restaurarea naturii, cel puțin prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervația Biosferei Delta Dunării și în celelalte 13 Parcuri Naționale. Toate aceste arii naturale înseamnă doar 3% din suprafața țării noastre, însă stricta lor protecție ar însemna totul pentru protejarea speciilor și peisajelor, o încântare pentru vizitatori și un potențial încă insuficient explorat pentru ecoturism.

Este o direcție pe care Guvernul României o susține și care este în deplin acord cu Planul Național de Redresare și Reziliența și cu strategia europeană pentru biodiversitate.

Însă combaterea poluării, respectarea și protejarea mediului sunt responsabilități ale fiecăruia dintre noi pentru ca astăzi și în viitor să putem trăi în armonie cu natura, să îi păstrăm curate apele și solul." scrie Cîțu pe Facebook.

Organizația non-guvernamentală Greenpeace România, care militează pentru mediu, a transmis următorul mesaj pe social media:

"22 aprilie e Ziua Pământului, ocazie de bucurie pentru toți cei care luptă pentru protejarea vieții în toată diversitatea ei, pentru ocrotirea pădurilor și a oceanelor, pentru atenuarea schimbărilor climatice și producerea de energie verde.

 Nu e ușor să fii activist de mediu azi, într-o lume în care interesele marilor companii se opun reformei sistemice de care planeta are nevoie și influențează politicile de mediu ale guvernelor de pretutindeni.

Când vă e mai greu și vă vine să renunțați, nu uitați, nu sunteți singuri! Puterea noastră laolaltă e mai mare decât influența oamenilor în funcții de putere."
.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate