fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

neintelegerea

În data de 27 martie, începând din 1962, sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. La fel ca în 2020, nici în acest an nu ne vom putea întâmpina publicul în sala de teatru, dar asta nu ne va împiedica să celebrăm această zi specială.

 „De când au apărut pe lume, ființele umane și-au spus unele altora povești. Frumoasa cultură a teatrului va rămâne vie atâta timp cât vom exista. Imboldul creator al scriitorilor, designerilor, dansatorilor, cântăreților, actorilor, muzicienilor, regizorilor nu va fi niciodată înăbușit și va reînflori curând, cu o nouă energie și cu un nou mod de înțelegere a lumii în care trăim cu toții.  Abia aștept!” - Helen MIRREN, actriță de teatru, film și televiziune

 „De-a lungul istoriei universale a Teatrului s-au mai petrecut evenimente care l-au trimis în adormire: epidemii, pandemii, războaie, guverne de un bigotism aparte, dictatori. Dacă stau să mă gândesc, de cele mai multe ori aceste sincope nu l-au îngenunchiat, ci l-au întărit, i-au dat motive în plus de a supraviețui ca, apoi, să reapară mai viu și mai puternic. Prizonier al conjuncturii, Teatrul evadează de sub escortă și-și găsește libertatea în respectul față de cuvânt și dragostea față de public.”-Ion CARAMITRU, Președinte UNITER / Centrul Român ITI

Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, vom difuza online două spectacole, unul pentru adulți și unul pentru copii. În data de 27.03, de la ora 19:00 avem „Neînțelegerea”, regia Mirela Dodd.

 ”Ideea obsesivă a piesei nu este neînțelegerea sau nerecunoașterea. Nerecunoașterea este o concluzie a degradării sufletelor, a pierderii dragostei, iubirii inițiale, datorită faptului că intervin grijile vieții, obligațiile pe care societatea le impune..” -a declarat Mirela Dodd, regizor

Din distribuția spectacolului fac parte: Valentin Oncu, Raluca Marina Gheorghiu, Doina Șoproni, Alexandra Dușa, Călin Mihail Roajdă.

Pentru cei mici am pregătit spectacolul „Frumoasa și Bestia”, regia Andrei Mihalache. Acesta va fi difuzat duminică, 28.03, ora 11:00.

„... spectacolul nostru își dorește să demonstreze că mai mult DRAGOSTEA poate rupe blestemele, poate încălzi inimile împietrite și poate înfrumuseța până și o fiară...” a declarat regizorul și scenograful spectacolului, Andrei Mihalache.

Din distribuție fac parte: Miky Paicu, Cornel Miron, Valentin Oncu, Alexandra Dușa, Ioan Alexandru Savu, Ginuc Crișan, Anca Markos, Ingrid Neacșu, Călin Mihail Roajdă, Raluca Eremei-Bîrză, George Sfetcu/Vali V. Popescu, Lucian Orzei, Vladi Mateiu, Marian Deac și Doina Man.

Ambele spectacole vor fi disponibile gratuit și vor fi difuzate pe pagina de Faceboook a TNAMT: https://www.facebook.com/teatruturda

Vă invităm cu drag să sărbătorim Teatrul împreună!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate