m install
petlinii
nello construct

Lucrările turdeanului Sebastian Luca, de azi, în 2 expoziții: una la Milano și alta la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

floris

Începând de azi lucrările de fotografie ale turdeanului Sebastian Luca pot fi admirate în 2 expoziții: una la Milano, dedicată lui Michelangelo, și una la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda. La biblioteca turdeană expoziția cu fotografiile sale se va încheia la sfârșitul lunii Aprilie. 

Sebastian Vasile Luca este un tânăr artist fotograf turdean care a plecat să lucreze în Italia imediat după terminarea liceului. Pasionat de fotografie, s-a perfecţionat mereu, autodidact fiind. În 2015 când a considerat că din punct de vedere tehnic fotografiile sale pot fi expuse, a prezentat o serie de lucrări unei galerii de artă din nordul Italiei, care, fără să stea prea mult pe gânduri, i-a propus să expună într-o expoziţie personală. Treptat, a devenit foarte cunoscut şi apreciat în Italia, unde a avut până acum peste 30 de expoziţii și unde a primit numeroase premii. 

În Noiembrie 2018 Consulatul General al României la Bologna l-a invitat să expună fotografiile sale în cadrul unei manifestări dedicate Centenarului României, cu ocazia Zilei Naţionale a României. În Decembrie 2018 a câștigat cu unanimitate de voturi din partea juriului Marele Premiu la Concursul de artă Giovanarte 2018 la secțiunea fotografie din peste 40 de artiști participanţi, fapt ce a dus la includerea sa în celebrul Catalog de Artă Modernă Contemporană lansat la Milano. Dealtfel, turdeanul este prezent în Catalogul de Artă Modernă al Italiei în 3 ani consecutiv.

În ianuarie 2020 i-a fost decernat Premiul I la secţiunea fotografie în cadrul Concursul ui “Tineri art 2018-2019” organizat de Asociaţia “Prietenii artelor” din Piacenza. În cadrul ediției ”Giovanarte under 35 ediția 2019” odată cu câștigarea marelui premiu, pe lângă o nouă propunere de a prezenta operele căștigătoare în ediția 2019 a Catalogului, a fost invitat să expună în cadrul mai multor expoziţii din Italia şi Europa. În Iunie 2019 a primit Trofeul Galeriei centrului istoric din Florenţa. Lucrările sale s-au aflat și pe simezele expoziției de fotografie, pictură şi sculptură „Dialogando con la Biennale di Venezia 2019- Omul şi marea” din Piazza San Marco din Veneția, la Museo della scuola Grande di San Teodoroo. În luna Mai a expus la Galeria de artă modernă “Ricci Oddi” din Piacenza şi Teatrul Municipal Piacenza ”Arte in circolo”. Italienii l-au nominalizat să reprezinte Italia la Festivalul Internaţional de artă, itinerant, în iunie expunând, tot din partea Italiei la Salonul Internațional al Artelor Vizuale „GORJFEST ‘30/ Europa de-acasă“.

Între premiile care i-au mai fost decernate se mai numără Locul I la Festivalul Internațional ”Ion Cănănoiu” Tg Mureș (2019), Premiul Internațional Moderna Aurea, ediția XLIII (2019-2020), iar la concursul lansat de editura Il Quadrato din Milano dedicat lui Leonardo da Vinci, în 2 August 2019 i-a fost decernat Premiul Internaţional “Leonardo Da Vinci”. Este vorba de o ediție specială, fiind prezent și în albumul-catalog care marchează 500 de ani de la decesul acestui talent universal. În orașul natal a debutat cu o expoziţie personal în 17 August 2019, în cadrul Zilelor Municipiului. A mai expus la Chișinău, Tg Mureș, Cluj-Napoca, Tg Mureș, Baia Mare.Este membru al Asociației Artiștilor Plastici din județul Cluj. 

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda 

Tel: 0264.31.38.37 

E-mail: contact@bibliotecaturda.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: