fbpx

1 Comentariu

premiera

Pornind de la tragedia greacă scrisă de Sofocle, regizorul Alexandru Teodorescu a creat un spectacol de tip one-woman show unic, împletind tehinici moderne de punere în scenă cu povestea clasică scrisă de autorul grec. Interpretând mai multe personaje în cadrul aceluiași spectacol, actrița Alexandra Dușa dă viață poveștii într-un mod inedit și dinamic.

Nu există mituri expirate, la fel cum nu există basme expirate. Freud afirmă că poveștile sunt o formă de memorie colectivă. Este, credem, de datoria teatrului să ne aducă aminte, fiindcă teatrul nu este doar un mod de a privi spre reformă, ci și spre trecut. Este, poate, paradoxal să privim spre memorie prin intermediul unei arte atât de efemere și, se pare, astăzi, fragile.

Spectacolul „Electra” nu urmărește să arate că mitul este încă viu. Spectacolul urmărește să arate că noi nu putem fără mit, că el este o parte din fiecare dintre noi. Cu toții, cel puțin o dată în viață, ne aflăm la granița dintre lumină și întuneric, și este alegerea noastră dacă optăm pentru lumină sau întuneric. Ne place să credem despre noi că vom merge întotdeauna spre lumină fiindcă avem nevoie să credem că suntem oameni buni. Totuși, uneori ambele variante sunt la fel de etice, de corecte, de morale. Acest spectacol este despre un astfel de moment.

Se spune că cei mai cruzi dintre noi sunt copiii, fiindcă ei nu au învățat încă să fie empatici. Pentru ei moralitatea este un concept străin. Credem, însă, că fiecare dintre noi rămâne undeva un copil. Fiecare dintre noi are deci, în interiorul său, un mare sâmbure de cruzime. Rămâne la dispoziția sorții să-l scoată sau nu la iveală.” – a declarat regizorul spectacolului, Alexandru Teodorescu

Din echipa care a făcut posibilă punerea în scenă a acestui spectacol mai fac parte Alexandru Condurat - muzică, Florea Cătălin - regizor tehnic/sound effect, Sebastian Cojenel - light design.

Spectacolul se va juca în două zile, în avanpremieră în data de 12.02.2021 și în premieră în data de 13.02.2021. Ambele reprezentații vor avea loc de la ora 19:00 în Sala Studio. Pentru rezervări puteți suna la nr. 0264 311 952. Bilete online avanpremieră: https://www.tomtix.ro/evenimente/9021-electra-avanpremier . Bilete online premieră: https://www.tomtix.ro/evenimente/9022-electra-premier .

           

Vă așteptăm cu drag!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Tudor · 17:54 05.02.2021
  alt chici ... ,, împletind tehinici moderne de punere în scenă cu povestea clasică "...
  ,, un spectacol de tip one-woman show unic "...
  sint atatea super showri - monologuri ... chiar vi greu sa faceti ceva voi singuri? atita puteti? UN CLASIC sa il puneti in scena cu veioze si adidasi in picioare...
  ,, Spectacolul „Electra” nu urmărește să arate că mitul este încă viu.. " si atunci de ce adaptezi???? fa ceva tu!!! ca regizor sau actor ...
  ma repet :
  IN LOVE TEATRU TURDA
  da de va prinde rusinea !

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate