fbpx

Scrie un comentariu

vidi cosac

Galeria de Artă din Turda găzduiește în următoarele două săptămâni o expoziție de artă fotografică IN MEMORIAM Ovidiu Cosac.

Vernisajul expoziției de artă fotografică a avut loc astăzi, iar la eveniment au participat Ana Sevan (directoarea Casei de Cultură Turda), Flaviu Bugnariu (vicepreședinte Societate Culturală „Filarmonia”), Cătălin Grigoraș (director Teatrul Național „Aureliu Manea”), Nicușor Țigănilă (artist fotograf) și soția artistului, Ana Cosac.

Expoziția de fotografie artistică poate fi vizitată în perioada 4 – 17 februarie, la Galerie de Artă „Valer Suciu”.

„Ovidiu Cosac s-a născut la data de 20 februarie 1946 in municipiului Turda. Începând cu anul 1968 este angajat la Teatrul de Stat Turda, ca si regizor tehnic. De la angajare si pana in prezent a avut colaborări cu regizori ca Vlad Murgu, Aureliu Manea, Andrei Mihalache si alții.

A avut colaboratori cu instituții teatrale din tara cum ar fi Teatrul National Cluj, Teatrul Maghiar Cluj, Teatrele de stat din Oradea, Sibiu și Timișoara. Activitatea profesionala a constat si in participarea la festivaluri de teatru la Costinești, Satu-Mare, Bacău, Târgu Jiu.

Ca și producător independent a realizat 3 scurt metraje artistice, a avut expoziții de fotografie in nume personal si de grup. De asemenea, a lucrat și cu o trupa de teatru de amatori dar și cu o trupa de elevi de la Colegiul National Mihai Viteazul.

Deși pensionat, Ovidiu Cosac a continuat să lucreze în domeniul teatrului, al culturii și să se constituie într-un factor activ al vieții sociale din Turda.

În 2017 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Turzii pentru activitatea profesională și artistică desfășurată.” au transmis reprezentanții Galeriei de Artă.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate