marian morar
m install
nello construct

Expoziție de artă fotografică IN MEMORIAM Ovidiu Cosac (Video)

zamblau eugen

Galeria de Artă din Turda găzduiește în următoarele două săptămâni o expoziție de artă fotografică IN MEMORIAM Ovidiu Cosac.

Vernisajul expoziției de artă fotografică a avut loc astăzi, iar la eveniment au participat Ana Sevan (directoarea Casei de Cultură Turda), Flaviu Bugnariu (vicepreședinte Societate Culturală „Filarmonia”), Cătălin Grigoraș (director Teatrul Național „Aureliu Manea”), Nicușor Țigănilă (artist fotograf) și soția artistului, Ana Cosac.

Expoziția de fotografie artistică poate fi vizitată în perioada 4 – 17 februarie, la Galerie de Artă „Valer Suciu”.

„Ovidiu Cosac s-a născut la data de 20 februarie 1946 in municipiului Turda. Începând cu anul 1968 este angajat la Teatrul de Stat Turda, ca si regizor tehnic. De la angajare si pana in prezent a avut colaborări cu regizori ca Vlad Murgu, Aureliu Manea, Andrei Mihalache si alții.

A avut colaboratori cu instituții teatrale din tara cum ar fi Teatrul National Cluj, Teatrul Maghiar Cluj, Teatrele de stat din Oradea, Sibiu și Timișoara. Activitatea profesionala a constat si in participarea la festivaluri de teatru la Costinești, Satu-Mare, Bacău, Târgu Jiu.

Ca și producător independent a realizat 3 scurt metraje artistice, a avut expoziții de fotografie in nume personal si de grup. De asemenea, a lucrat și cu o trupa de teatru de amatori dar și cu o trupa de elevi de la Colegiul National Mihai Viteazul.

Deși pensionat, Ovidiu Cosac a continuat să lucreze în domeniul teatrului, al culturii și să se constituie într-un factor activ al vieții sociale din Turda.

În 2017 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Turzii pentru activitatea profesională și artistică desfășurată.” au transmis reprezentanții Galeriei de Artă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2