fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

fabricadestiinta

Pandemia de coronavirus nu a distrus curiozitatea față de știință, dovadă fiind deschiderea unui muzeu la doar 10 minute de Salina Turda. Situată într-o fostă fabrică de bere, Fabrica de Știință vă așteaptă cu exponate unice în Europa de Est, singurul labirint de oglinzi din Transilvania, un tunel Vortex, holograme și mai nou posibilitatea să afli cât ai cântări dacă ai locui pe altă planetă din Univers.

”Este întrebarea pe care o primim cel mai des: de ce am ales Turda? A fost o decizie foarte grea, deoarece lumea ne știe de la expozițiile itinerante. Tot timpul ne-am dorit o expoziție permanentă pentru satisfacerea unor experimente pe care nu le putem realiza în deplasare, cum sunt labirintul de oglinzi și vortexul. Suntem mari devoratori de spații și acum avem cel mai mare muzeu de știință și iluzii optice din România. 

Am avut noroc să facem o vizită la cea mai veche fabrică de bere din țară, iar proprietari fiind familia Rațiu, ei s-au bucurat pentru consturirea unui centru de știință deoarece doreau să dezvolte spațiul din punct de vedere cultural. Desigur am targhetat și Salina, care are un număr foarte mare de vizitatori. Suntem poziționați destul de bine față de Salină, la drumul principal, și dispunem și de un spațiu generos pentru parcare”, a declarat Adrian Filpișan pentru Cluj24.

Organizatorii lucrează constant la exponate noi prin care pot pune în evidență fenomenele științifice, astfel că o vizită la muzeu ar însemna o experiență educațională și distractivă atât pentru cei mici cât și pentru adulți.

”Am deschis în pandemie, un moment foarte dificil, dar încă reușim să ne susținem și le mulțumim tuturor celor care ne vizitează și ne dau un credit pentru ceea ce facem. Dorim să fie cu adevărat o alternativă la ce pot vizita cei care vin la Turda”, adaugă Adrian Filpișan.

În prezent, Fabrica de Știință este deschisă doar în week-end, cu rezervare, dar organizatorii de la Asociația Astronomică Pluto își doresc ca o dată dispărută amenințarea pandemiei, locația să aibă porțile deschise și în timpul săptămânii.

Muzeul este deschis sâmbătă și duminică între orele 10:00 – 20:00, iar accesul se face doar cu rezervare la numărul de telefon 0740-365699.

Preț unui bilet este de 22 RON pentru copii (3-18 ani) și 28 RON pentru adulți.

Biletele se pot achiziționa și online, click AICI. Mai multe poze și informații găsiți pe pagina de facebook Fabrica de Știință.

Sursa: Cluj24.ro

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate