fbpx

 
 
Scrie un comentariu

actori

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare care are loc anual la data de 15 ianuarie și are ca scop promovarea culturii, artei, și efortului academic. A fost aleasă ziua de 15 ianuarie întrucât reprezintă data nașterii poetului nostru Mihai Eminescu. Actorii Teatrului Național Aureliu Manea Turda au pregătit pentru publicul turdean o serie de evenimente care vor avea loc în această zi.

Pentru că dorim să aducem poezia mai aproape de toți turdenii, i-am înregistrat pe actori recitând poeziile favorite, am amplasat un dispozitiv audio special pe una dintre mașinile teatrului, iar aceasta va străbate străzile orașului. Astfel, vineri, 15.01.2021, veți putea auzi poemele marelui autor român la orele 10:00, 13:00 și 16:00.

Pentru cei care nu vor avea ocazia să ne viziteze, actorii le-au pregătit o serie de filmulețe în care vor fi recitate poezii și care vor fi difuzate din 2 în 2 ore pe pagina de Facebook a teatrului. https://www.facebook.com/teatruturda/

Vă reamintim că în  parteneriat cu  Primăria și Casa de Cultură Turda, am organizat două evenimente pentru a sărbători reîntâlnirea cu publicul:

ora 18:00 - 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗶𝗺𝗮𝗴𝗶𝗻𝗶 ce îl înfățișează pe marele poet național Mihai Eminescu pe clădirea Teatrului Național “Aureliu Manea”.

ora 18:00 - pe scena teatrului are loc 𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝗰𝗼𝗹𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗰ă 𝘀̦𝗶 𝗽𝗼𝗲𝘇𝗶𝗲: „𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮 𝗳𝗿𝘂𝗺𝗼𝗮𝘀ă ” unde vă veți întâlni cu actorii Amalia Popa, Ingrid Neacșu, Raluca Eremei-Bîrză, Ioan Alexandru Savu, Cornel Miron, Călin Mihail Roajdă, Miky Paicu, George Sfetcu și Vali V. Popescu. Aceștia  vor spune fragmente din poeziile lui Mihai Eminescu.De asemenea, vor fi prezenți și artiștii lirici, precum muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristian Hodrea (bas-bariton), Ioana Felea Popa (soprană), Irina Călin, Iulia Merca și Elena Lungu (la pian)..

Accesul la evenimentele dedicate “Zilei Culturii Naționale” se va face în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacole a Teatrului, în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

  Vă așteptăm cu mare drag să ne bucurăm împreună de această sărbătoare!

           

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate