fbpx
Scrie un comentariu

1 2

Iată că am ajuns și la finalul acestui an în care a trebuit să ne reinventăm pentru a continua să ne desfășurăm activitatea, dar care ne-a făcut să apreciem și mai mult arta teatrală și faptul că avem onoarea de a o practica în fiecare zi a vieții noastre sub diferite forme. 

Am reușit și în acest an să avem șase spectacole în premieră, trei dintre ele pentru adulți:

„Livada de vișini” -  de Anton P. Cehov, traducere Raluca Rădulescu, regia Alexandru Maftei

„Mofturi” – de I.L. Caragiale, regia Andrei Mihalache

„Conu`  Leonida față cu reacțiunea” – de I.L Caragiale, regia Jakab Muriel Manea

 Iar 3 pentru cei mici:

”Hansel și Gretel” – spectacol pentru copii, de Frații Grimm, regia Jakab Muriel Manea

„Motanul Încălțat” – spectacol pentru copii, regia și scenografia: Alexandru Teodorescu

„Frumoasa și Bestia” – spectacol pentru copii, regia și scenografia: Andrei Mihalache

Festivalul Internațional de Teatru Turda a avut loc în perioada 26.06-05.07.2020 iar deși nu am avut posibilitatea să îl organizăm la nivelul din anii trecuți, a fost un eveniment de success ținut în aer liber. Timp de 10 zile, publicul turdean și nu numai, a participat la spectacole pentru copii și adulți precum și concerte care le-au bucurat sufletele. 

Anul 2020 a adus cu sine împlinirea a 72 de ani de la înființarea Teatrului din Turda, Începând cu data de 9.10.2020, timp de 10 zile, am sărbătorit această aniversare prin organizarea de spectacole zilnice. #după72deani a fost un eveniment prin intermediul căruia i-am sărbătorit atât pe actorii care își desfășoară activitatea în prezent în Teatrul Național Aureliu Manea Turda, cât și pe cei care de-a lungul anilor au construit imaginea acestei instituții de cultură turdene.

Stagiunea de vară (iulie-august) – ce va deveni o constantă atât prin spectacolele noastre cât și prin invitarea trupelor de teatru din țară, a însumat un număr de 25 de spectacole pentru adulți, 13 spectacole pentru copii, 3 spectacole invitate, 3 recitaluri de poezie, 4 concerte și 8 proiecții de film.

``Pentru anul 2021 pregătim o serie de spectacole noi pe care așteptăm cu nerăbdare să le prezentăm publicului de care ne este tare dor.  Sperăm să ne putem revedea cât mai repede cu putință!

Anul nou să vă aducă multă sănătate, bucurie și mult succes în tot ceea ce v-ați plănuit pentru 2021! La mulți ani!`` - Cătălin Grigoraș, manager TNAMT

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator