fbpx

Scrie un comentariu

citire carte

Duminică, 6 septembrie de la ora 18,00, curtea fostului colegiu Dr. Ioan Rațiu a devenit o sală de lectură în aer liber. A fost un spectacol care a avut drept protagonist CARTEA într-o zi considerată Ziua Citirii Cărților.

Poeți, actori, pictori, public iubitor de literatură s-au reunit într-un spectacol despre cartea românească. Precum intr -o toamna aurie sadoveniană, s-au spus si s-au ascultat secvențe din capodopere ale literaturii române: " Hanu- Ancuței"- Sadoveanu,
"Maitreyi" -Eliade, "Viața pe un peron" -Octavian Paler, "Acasă, pe câmpia Armaghedonului"- Marta Petreu.


Actorul Ioan Alexandru Savu a lecturat din "Pădurea Spânzuraților" - L. Rebreanu și din "Cel mai iubit dintre pământeni" -M. Preda.

Poeții turdeni Dana Deac, Cristina Oprea, Bogdan Tiutiu au citit poezii personale , într-o frumoasă interacțiune cu publicul. Actorii Mihaela Deceanu, Doina Șoproni și Alexandru Condurat au prezentat, în premieră, recitalul "Tot ce-i românesc nu piere", compus din poezie românească de la pașoptiști până la moderniștii interbelici.

Atmosfera a fost întregită de lucrările de grafică ale lui Theodor Romilă. Seara s-a încheiat cu un tur la mormântul poetului Teodor Murășanu, spre aducere aminte” transmit reprezentanții Casei de Cultură Turda.

Foto/Marius Romilă.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate