fbpx

Scrie un comentariu

WhatsApp Image 2020 09 03 at 18.44.24 1

Astăzi a avut loc sfințirea Monumentului Eroilor din localitatea Urca. Acest monument este dedicat tuturor celor care și-au pierdut viața în războaiele mondiale și are înscris 123 de nume. Sfințirea a fost făcuță în prezența Mitropolitului Clujului, Sălajului și Maramureșului, Andrei Andreicuț și mai mulți preoți din zonă.

WhatsApp Image 2020 09 03 at 18.44.23

După ce s-a efectuat și slujba de pomenire pentru eroi, Mitropolitul a împărțit cărți de rugăciuni pentru copii.

În continuare, domnul profesor de istorie, Neagu Răzvan, a spus câteva cuvinte despre impactul fizic și emotional pe care cele două războaie mondiale le-au avut în comunitatea restrânsă de la Urca dar și în țară.

WhatsApp Image 2020 09 03 at 18.44.23

Și primarul comunei Viișoara, Ioan Roman a luat cuvântul și a transmis prin discursul lui cât de emoționant este acest eveniment și cât de important este pentru comunitate, fiind predecat de un astfel de eveniment și în Viișoara în luna februarie a anului trecut.

Invitat special a fost celebrul cântăreț de muzică populară Ionuț Langa care a spus câteva cuvinte și a cântat cu publicul. La final, copiii din Urca au recitat mai multe poezii.

asta

Ansamblul a fost creat de către prof. univ dr. Alexandru Păsat, director al departamentului de sculptură al Institutului Ion Andreescu din Cluj.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate