fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

fitt expo

Vineri, 26 Iunie a.c., începe a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Turda (FITT 2020) şi ţine 10 zile, până în 5 Iulie 2020. Chiar dacă va fi o ediţie specială, adaptată situaţiei pandemice în care ne aflăm, spaţiile de joc alese fiind outdoor şi respectând măsurile impuse de autorităţi, iar publicul urmărind spectacolele în siguranţă, spectacolele propuse pentru această ediţie ţinând cont de distanţarea impusă prin lege, evenimentul va cuprinde numeroase surprize.

Acum câteva zile vă spuneam că evenimentul, pe lângă numeroasele spectacole teatrale şi un spectacol muzical de excepţie asigurat de naistul Radu Nechifor&Friends, va cuprinde şi un eveniment de artă plastică de excepţie.

Organizatorii evenimentului vor ca spaţiul pietonal din faţa Teatrului Naţional “Aureliu Manea” să se transforme într-un veritabil Montmartre al Turzii. Dacă Montmartre este unul dintre cele mai pline de culoare cartiere din Paris, astfel încât nu surprinde pe nimeni faptul că această zonă este extrem de populară în rândul turiştilor parizieni, zona din faţa teatrului turdean va oferi privitorilor 3 expoziţii în plein-air de excepţie.

Vor fi expoziţii de 10 din două motive; Artiştii care expun sunt de excepţie, toţi 3 de nota 10, şi asta v-o poate confirma orice critic de artă vizuală, şi toţi 3 vor expune câte 10 lucrări. Goia Radu (Sălciua- Alba) şi-a intitulat superbele lucrări “Retorica drumului interior”, Rares Kerekes(Sighişoara) ne va prezenta “Peisaje transilvane”, iar Cornel Vana (Turda) ne va surprinde cu “Arta este ce nu este”, un titlu care deja ne face să ne punem întrebări…

Despre lucrările care vor fi expuse voi vorbi cu alt prilej. Acum vă spun doar să fiţi pe fază ca Vineri după-masa să vizitaţi expoziţiile celor 3 pentru a vă umple ochii şi sufletul de frumos. Datorită restricţiilor legislative, nu se organizează un vernisaj cum suntem obişnuiţi, pentru a nu da prilejul adunării unui număr foarte mare de persoane în acelaşi timp în acel loc, dar vă invit cu drag să vizitaţi expoziţiile de pe pietonala din zona teatrului turdean începând de pe la ora 16 şi până pe la ora 19 pentru că veţi putea să îi vedeţi pe cei trei şi pictând în plein-air (aer liber).

Întocmai cum Place du Tertre este locul unde artiştii parizieni îşi expun operele şi pictează pe loc, spaţiul generos din faţa Teatrului Naţional “Aureliu Manea” din Turda ne va da prilejul să vedem 3 pictori de excepţie, la lucru. Le putem pune întrebări şi putem discuta cu ei sau ne putem face poze cu lucrările lor sau cu decorul spectaculos pe care organizatorii îl pregătesc.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate