fbpx
Scrie un comentariu

aureliu manea

Cartea ”Spectacole imaginare” (Imaginary Performances in Shakespeare) a marelui regizor de teatru și scriitor român Aureliu Manea a fost publicată peste hotare de către prestigioasa editură Routledge, multinațională înființată la Londra în 1836, care a publicat lucrări ale multor gânditori și oameni de știință importanți precum Einstein, Freud, Russell etc..  

Pe site-ul celei mai mari edituri se titrează:  ” „În cartea sa ”Spectacole imaginare”, vizionarul regizor de teatru modernist, Aureliu Manea, analizează posibilitățile teatrale ale lui Shakespeare. Prin nouăsprezece piese de teatru Shakespeare, Manea schițează parametrii intelectuali, limbajele vizuale și lumile emoționale ale interpretărilor scenice imaginate ale fiecăruia; aceste nouăsprezece eseuri scurte sunt însoțite de eseul său „Confesiuni”, o meditație autobiografică despre natura teatrului și rolul regizorului. Această carte captivantă va fi atractivă pentru oricine este interesat de Shakespeare și teatrul modern.”        

Cartea trebuia lansată anul acesta în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, dar din cauza pandemiei evenimentul a fost amânat pentru 2021. Vă reamintim ca Teatrul Național Aureliu Manea Turda va participa cu spectacolul ”Visul unei nopți de vară” regia Muriel Manea, scenografia Eliza Labancz la festivalul care atrage ”shakespea-ologi” de pe toate continentele.

Artistul Aureliu Manea a fost considerat vizionarul generației sale, Hamlet al teatrului românesc. Din anul 2014, în semn de recunoaștere, Teatrul din Turda se numește Teatrul Aureliu Manea Turda, iar din 2020 teatrul a devenit Teatru Național.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator