fbpx

Icon 4 Comentarii

expo arheo

Muzeul de Istorie din Turda pregăteşte, la ora actuală, documentaţia necesară pentru acreditare, iar directorul instituţiei, Mariana Andone Rotaru, a oferit informaţii pentru cititorii cotidianului „Făclia” despre aspectele pe care le are în vedere dosarul ce urmează să fie înaintat Ministerului Culturii.

Muzeul din Turda este, indiscutabil, un model european de bune practici, „o bijuterie europeană prin concepţie, selecţia pieselor expuse şi punerea în valoare a interioarelor medievale ale fostei Case a Cămării de Sare”, aşa precum evidenţiam într-un articol din 15 noiembrie 2017.

Conducerea instituţiei şi-a dovedit, cu prisosinţă, determinarea în afirmarea muzeului la nivel naţional şi internaţional. Directorul Mariana Andone Rotaru lucrează şi la un proiect de promovare a ofertei Muzeului de Istorie în oraşele europene cu care municipiul Turda este înfrățit: Angoulême (Franţa), Putten (Olanda), Santa Susanna (Spania), Torda (Serbia), Szydlowiec (Polonia) Hódmezővásárhely, Kiskunfelegyhaza şi Bihartorda (Ungaria).

Clădirea Muzeului a fost corect şi frumos restaurată, iar muzeografii au etalat cu iscusinţă piesele. A fost o viziune estetică feminină cu precădere, de bun gust, mai titrează Ziarul Făclia. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Bobyk · 14:47 31.03.2020
  Toata lumea in 75%. Ce faceti voi acolo in vremea asta? Ce fac atatia in primarie, protectia consumatorilor, muzeu, teatre, cantina, salina. Pe bugetul nostru? Se aude dom' Primar?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  romaniateiubesc · 15:33 10.04.2020
  Expozitie de fuste …li se poate citi tariful orar pe frunte
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Emilut · 18:49 18.05.2020
  Serios, tot tu aia cu slana esti?
  Poate ai si tu tarif, da cred ca tu tre sa dai bani ca de primit nu-ti da nime nimic!!!!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Sandu · 21:39 18.05.2020
  o fo buni micii?
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator