marian morar
m install
nello construct

Ziarul Făclia: „Muzeul din Turda este, indiscutabil, un model european de bune practici”

zamblau eugen

Muzeul de Istorie din Turda pregăteşte, la ora actuală, documentaţia necesară pentru acreditare, iar directorul instituţiei, Mariana Andone Rotaru, a oferit informaţii pentru cititorii cotidianului „Făclia” despre aspectele pe care le are în vedere dosarul ce urmează să fie înaintat Ministerului Culturii.

Muzeul din Turda este, indiscutabil, un model european de bune practici, „o bijuterie europeană prin concepţie, selecţia pieselor expuse şi punerea în valoare a interioarelor medievale ale fostei Case a Cămării de Sare”, aşa precum evidenţiam într-un articol din 15 noiembrie 2017.

Conducerea instituţiei şi-a dovedit, cu prisosinţă, determinarea în afirmarea muzeului la nivel naţional şi internaţional. Directorul Mariana Andone Rotaru lucrează şi la un proiect de promovare a ofertei Muzeului de Istorie în oraşele europene cu care municipiul Turda este înfrățit: Angoulême (Franţa), Putten (Olanda), Santa Susanna (Spania), Torda (Serbia), Szydlowiec (Polonia) Hódmezővásárhely, Kiskunfelegyhaza şi Bihartorda (Ungaria).

Clădirea Muzeului a fost corect şi frumos restaurată, iar muzeografii au etalat cu iscusinţă piesele. A fost o viziune estetică feminină cu precădere, de bun gust, mai titrează Ziarul Făclia. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2