fbpx

Icon Scrie un comentariu

expo tandem

O expoziție inedită, în tandem, mamă și fiică, a avut loc la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii. Cele două au pus lucrare de la lucrare şi au organizat o expoziţie de pictură şi fotografie intitulată sugestiv “Tan-dem”, expoziţie al cărei vernisaj a avut loc vineri, 7 februarie.

Expoziţia a fost dedicată comediei dell’arte.

Commedia dell’arte înseamnă, conform traducerii originale, comedia artiştilor, fiind o formă a teatrului de improvizaţie, ale cărei origini se găsesc în Italia secolului al XVI-lea, care a ajuns la un anumit apogeu al popularităţii sale un secol mai tarziu, fiind practicată până în ziua de astăzi. (...) Pornind de la aceste idei, vă invităm la o veritabila incursiune în lumea artei plastice şi a artei fotografice, vă invităm la o expoziţie de artă care trece prin suflet, acel suflet care este prelungirea unei aripi de înger ce are curaj să zboare, a spus Iuliana Pop, amfitrionul acestei expoziții și președintele Asociației Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii, făcând introducerea în lumea pregătiră de cele două artiste, une în ulei pe pânză, iar cealaltă în ipostaze fotografice.

De-a lungul sălii putem vedea expuse lucrări care prezintă o imagine complexă a unui cadru ingrat printr-o instalaţie mută. Expoziţia cuprinde două părţi. Prima parte este formată din pânzele Rodicăi Lupan, care ne propune o nouă şi sensibilă abordare în ulei pe pânză a personajelor pitoreşti din commedia dellarte, iar a doua, planşe fotografice ale fiicei Ioana, care ne transpune în lumea magică a teatrului într-un mod original prin intermediul aparatului de fotografiat”, a spus Tudor Călin Cioca, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii.

 Participanţii s-au arătat încântaţi de lucrările de pictură şi fotografie expuse de tandemul mamă-fiică în expoziţia “Tan-dem” de la Câmpia Turzii.

Vezi mai jos un scurt interviu cu cele două protagoniste ale expoziției - Rodica Lupan şi Ioana Colcer, cu președinta Asociației Artiștilor Plastici Câmpia Turzii - Iuliana Pop și cu Ciprian Cenan - fotograf profesionist.

Citește și:

Expoziție de arte plastice la Câmpia Turzii, în tandem, mamă și fiică!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator