fbpx

Icon 2 Comentarii

theodor romila

Publicul prezent într-un număr impresionant în Galeria Municipală de Artă din Turda, la vernisajul expoziției de grafică a tânărului student Theodor Romilă, a fost încântat de exponatele sale, într-o ”personală” care i-a marcat debutul artistic în propria urbe.

“Avem un eveniment deosebit, un început de an frumos, pentru că în galerie, în această seară, există un tânăr plin de vise, cu foarte mult talent şi care şi-a marcat destinul prin creaţie. Mărturii ale muncii sale din ultima perioadă sunt lucrările de grafică aflate pe simeze”, l-a prezentat Cristina Oprea, referent în cadrul Casei de Cultură Turda, care gestionează Galeria Municipală de Artă.

Student în anul II la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, creațiile tânărului Theodor Romilă au fost prezentate de Claudiu Cândea, conf. univ. dr. în cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Recunosc la dânsul o reală înţelegere a gramaticii limbajului vizual, o stăpânire prodigioasă a tehnicii desenului în creion - care este, în primul rând, spectaculară şi este primul lucru care se observă şi care şochează, aproape, în lucrările lui - şi o disponibilitate tot mai rară de investigare a subiectelor desenate, o răbdare şi o meticulozitate a procesului de observaţie, pe care o regăsesc doar la câţiva studenţi de-ai mei. Tânărul Theo este deja înscris pe o linie matură a mijloacelor de exprimare artistice, în special în creion, şi a fost necesară doar o aşezare pe un drum vizavi de ce vrea să spună, conceptul lucrărilor lui. (...) Desenele lui Theo probează faptul că activitatea plastică este una de autodezvoltare iar dobândirea de noi calităţi precum şi satisfacţia transpunerii propriilor idei în realitate e de natură a spori respectul de sine”, a apreciat Claudiu Cândea.

Theodor Romilă a precizat și faptul că recent a câștigat o bursă de studiu la Milano, acolo unde va sta o perioadă pentru a pătrunde tainele artei.

Citește și:

Theodor Romilă - debut expoziţional într-o personală, la Turda

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Melinda · 13:41 09.02.2020
    Duduia asta blonda chiar nu a plecat din Turda? Chiar nu mai are cine sa reprezinte artistii dn Turda de au ales aceasta duduie blonda ? Ciudat ca artistii turdeni nu sant hotarati sa o dea jos si sa o trimita de unde a venit.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Ani · 16:41 09.02.2020
    Odata cu Ursuleanu a venit?
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator