fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

tn aureliu manea

De miercuri, 15 ianuarie 2020, teatrul turdean are o nouă denumire: Teatrul Național ”Aureliu Manea” Turda. Noua denumire nu este numai una simbolică, care înglobează activitatea prodigioasă din ultimii ani, ci și una care poate deschide unele oportunități.

La oficierea momentului au fost prezenți angajații teatrului turdean, oameni de cultură, iubitori ai artei teatrale și oficialități din partea Primăriei Turda.

Au vorbit, rând pe rând, Cătălin Grigoraș - managerul Teatrului, Cristian Matei - primarul Turzii, Ovidiu Cosac - fost angajat al Teatrului, Andrei Mihalache - regizor, Emil Moldovan - consilier local (președintele Comisiei de Cultură), Mircea Ioan Casimcea - fost director, Ion Țion - critic de teatru, Marian Negrescu - omul care a înființat Teatrul din Târgu Jiu, Cornel Miron - actor al TN ”Aureliu Manea”.

Ambițiile echipei din Turda sunt mari, nouă denumire reflectând și intenția de a impune Turda pe harta teatrelor naționale. De altfel, direcția impusă de managerul Cătălin Grigoraș este una curajoasă, cu o multitudine de reprezentații, în țară și chiar peste hotare, cu un Festival Internațional de Teatru care crește de la an la an și cu un număr tot mai mare de iubitori ai reprezentațiilor teatrale.

Primarul Cristian Matei, mesaj pe Facebook

”Fiind un adevărat exemplu de management performant, teatrul orașului nostru a intrat în liga marilor teatre, în baza unei activități intense la nivel național, cu peste 180 de spectacole jucate doar în turnee și festivaluri, în ultimii trei ani. De asemenea, 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥𝐢𝐮 𝐌𝐚𝐧𝐞𝐚 este organizatorul unuia dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru din România. 

Această distincție atât de importantă ne oferă posibilitatea de a face parte din rețelele teatrale europene sau internaționale, oferă posibilitatea accesării de fonduri europene și facilitează dezvoltarea Festivalului Internațional de Teatru Turda prin stabilirea unor parteneriate cu instituții de profil național, european și internațional. 

Felicitări, Catalin Grigoras! Felicitări întregii echipe a Teatrului Național Aureliu Manea!”, a transmis primarul Cristian Matei, pe pagina sa de Facebook.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate