fbpx

Icon Scrie un comentariu

cardinalul

Proiecția filmului ”Cardinalul”, în care rolul principal îl are actorul turdean Radu Botar, va ajunge și la Turda. Proiecția este programată pentru data de 11 ianuarie 2020, de la ora 19.00.

Pelicula semnată de Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de Bogdan Adrian Toma, va putea fi văzut pe ecranele din România începând cu 9 noiembrie.

Reamintim că doi actori turdeni fac parte din distribuția filmului ”Cardinalul”, care a început să ruleze din toamna anului trecut pe marile ecrane (din luna noiembrie). Este vorba de Radu Botar și Bogdan Nechifor.

Potrivit distribuției, rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor.

Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet.

Filmul a fost realizat de Ager Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar filmările au avut loc în Memorialul Sighet, Penitenciarul Jilava, fostul penitenciar Doftana și alte locații, timp de 20 de zile.

Cardinalul Iuliu Hossu, episcop greco-catolic, martir pentru credinţă, a fost beatificat de Papa Francisc la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertăţii din Blaj. Proiecţia filmului în avanpremieră în oraşele din România a început în 9 noiembrie 2019. Avanpremiera şi gala de prezentare au avut loc la Cinema Victoria, în Cluj-Napoca.

Cu această ocazie, actorul turdean Radu Botar a primit „Crucea Eparhială pentru laici”, o distincție a Bisericii Greco-Catolice. 

Interpretul rolului cardinalului Iuliu Hossu a primit distincția din mâna episcopului Virgil Bercea, al eparhiei greco-catolice de Oradea Mare a românilor, „ca însemn al preţuirii activităţii şi al devotamentului faţă de Biserică.”

Bilete pentru proiecția de la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda, din 11 ianuarie 2020 de la ora 19.00, pot fi cumpărate de aici: https://www.tomtix.ro/evenimente/8415-cardinalul-proiecie-film

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator