marian morar
m install
nello construct

Un spectacol despre mame, pe care ar trebui să-l vadă toți bărbații, în turneu la Teatrul „Aureliu Manea”

zamblau eugen

Teatrul „Aureliu Manea” din Turda găzduiește duminică, 15 decembrie, ora 19:00, spectacolul „BabyBlues”, o producție a companiei Cultură’n Șură despre experiența de a fi mamă în societatea românească.

Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare printr-un mesaj la rezervari@culturansura.ro sau prin SMS la numărul de telefon 0730.959.793, menționând numele, data și numărul de locuri dorit.

Într-un decor minimalist, luminat cu multă măiestrie, îmbrăcate neutru, actrițele Lavinia Cosma, Florentina Năstase și Ana Turos interpretează o multitudine de personaje care colorează și animă scenă după scenă, dezvăluind publicului nenumărate fațete ale materninății. „BabyBlues” este un spectacol-documentar dureros de cinstit și în același timp o sursă de bună-dispoziție: ai întâlnit și tu în parc babe băgăcioase care nu te lasă să-ți vezi de treabă, știi și tu vreo mătușă care „poate să deoache” sau vreun funcționar zeflemist care te-a făcut să te simți că-i irosești timpul prețios. Spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil – depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească, și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva. Scopul acestor reprezentații, dincolo de rolul de divertisment al teatrului este acela de a evidenția felul în care societatea se raportează la această afecțiune, sau mai bine zis, felul în care o ignoră. Depresia post-natală afectează 1 din 7 mame.

Reprezentația spectacolului „BabyBlues” face parte dintr-un turneu național.

Regia și dramaturgia Victor Olăhuț
Distribuție: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos
Interviuri: Alina Căprioară
Transcrieri: Adriana Sână

Parteneri: Teatrul „Aureliu Manea”, Viorica Smason Manea, Teatrul Studențesc Podul, Romania Educab, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Tur Cento Trans, Ark Media Advertising 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2