fbpx

Icon 1 Comentariu

galerie suciu

Recent a avut loc vernisajul expoziției de pictură ,,In memoriam - Valer Suciu,, pe care l-a găzduit Galeria de Artă turdeană .

La eveniment a fost prezentă familia regretatului pictor turdean, prieteni, iubitori de artă plastică, evocându-se, cu emoție și nostalgie, personalitatea celui care a îndrumat multe generații de elevi, ca dascăl, și a format o adevărată școală de pictură la Turda.

În semn de prețuire pentru acest OM care s-a implicat, prin vocația sa, în viața cetății, galeria de artă îi poartă numele.

Anul trecut în luna octombrie, pictorul turdean Valer Suciu a plecat la cele veșnice.

A fost profesor de educație plastică în municipiul Turda, mai bine de 30 de ani, perioadă în care a format mai multe generații de elevi.

Pictorul turdean prof. Valer Suciu s-a născut la 14 ianuarie 1935 în comuna Tritenii de Sus, judeţul Cluj. A absolvit Şcoala Populară de Artă (3 ani) din Sibiu. Un an a fost student la Institutul de Artă Plastice ”Ioan Andreescu”, dar a fost exmatriculat pe criterii politice în 1959. Până la urmă şi-a finalizat studiile la Institutul de Arte Plastice de 3 ani din Cluj, promoţia 1964.

A fost profesor de educaţie plastică în municipiul Turda din 1964-1996 formând multe generaţii de elevi. În paralel a fost profesor coordonator al Şcolii Populare de Artă Cluj, clasa de la Turda. Cu numeroase expoziţii personale şi expoziţii de grup a avut o carieră artistică vastă.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Vasile · 08:34 28.10.2019
    Dacă tot este vorba despre cultură, oare nu era mai bine să fie respectată și limba română pe fațada galeriei? Pentru cei ce deja nu mai știu asta primele ghilimele se pun jos în fața citatului și apoi de ce naiba trebuie ghilimele, e o glumă sau un citat?

    Cu respect pentru familia Suciu. Nu l-am cunoscut, dar sunt sigur că s-ar simți mai bine daca ar corecta cineva chiar și acum porcăria de acolo. O văd copii zilnic în drum spre școală și apoi ne mirăm că sunt mulți
    semianalfabeți în gimnaziu.
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator