fbpx

Icon Scrie un comentariu

actor turda

Un actor de la Teatrul ”Aureliu Manea” din Turda, Vali Popescu, joacă alături de Kira Hagi, fiica celebrului fotbalist Gică Hagi, într-un film care va avea premiera la Cluj, în 23 octombrie, la cinematograful ”Florin Piersic”.

 

E vorba de filmul ”Între Chin și Amin”, regizat de Toma Enache, în care actorul turdean Vali Popescu apare pe marile ecrane alături de Kira Hagi.

”Primul film artistic inspirat din fenomenul reeducarii de la Pitesti! Din octombrie in cinematografe! Un tanar compozitor, proaspat logodit, ajunge in iadul reeducarii de la inchisoarea Pitesti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumau. Prin credinta, supravietuieste torturilor si dupa eliberare compune o Oda lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.”, este sinopsisul acestui film.

Între Chin și Amin este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare. Filmul lui Toma Enache a luat premiul pentru “Cel mai bun regizor”, în cadrul Festivalului de Film de la Florența. În rolurile principale îi puteți vedea pe Kira Hagi și Vali V. Popescu iar din distribuție mai fac parte Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala și Vlad Buzea, precizează Actual de Cluj.

În luna noiembrie, turdenii vor avea ocazia să vadă pe marile ecrane alți doi actori originari din Turda: Radu Botar (care joacă chiar rolul principal al cardinalului Hossu) și Radu Nechifor, în filmul ”cardinalul”.

Citește și:

Doi actori turdeni în distribuția filmului ”Cardinalul”, care va rula din noiembrie în cinematografe! (VIDEO)

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator