fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

serată

La început de octombrie a avut loc o serată literară organizată de colectivul de redacție al revistei culturale "Ecouri"la Galeria de Artă. Invitații serii au fost prof. dr. Maria Vaida și epigramistul Eugen Albu.

 

Tema dezbaterilor a fost poeta Yvonne Rossignon, ale cărei începuturi literare se leagă de revista "Pagini literare" a profesorului Teodor Murășanu. Invitații au făcut o incursiune plină de emoție în biografia și creația acestei poete.

„Da, a fost o seară de bucurie și delectare sufletească” transmit organizatorii evenimentului.

Yvonne Rossignon (26 ianuarie 1912 –15 ianuarie 2000) este o poetă care s-a afirmat în Ardeal, în anii de dinaintea celui de Al Doilea Război Mondial, emigrând în Italia în 1940, unde s-a căsătorit şi a trăit până la sfârşitul vieţii.

A urmat Liceul „Domniţa Ileana“ din Sibiu (1926-1930) şi Facultatea de Litere la Cluj (1930-1935), intrând în cenaclul tinerilor scriitori, condus de Victor Papilian, apoi în cel al lui Ion Chinezu.

Debutează în Abecedar, revistă ce apărea în 1933 la Brad sub conducerea lui Emil Giurgiuca şi George Boldea, urmând apoi revista, mutată la Turda, din 1934, sub conducerea lui Teodor Mureşanu, cu titlul nou: Pagini Literare. Publică în aceşti ani şi în Braşovul literar şi artistic, sub direcţia lui Cincinat Pavelescu, iar sporadic şi la alte publicaţii provinciale și nu numai.

Foto: Marius Romilă.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate