fbpx

Icon Scrie un comentariu

teatru comedie

Stagiunea teatrală la Turda a debutat în forță. Joi, 26 septembrie, publicul amator de cultură este invitat să vizioneze spectacolul „Omul care a văzut moartea” în regia lui Ovidiu Cosac.

Piesa se joacă în sala mare a Teatrului Aureliu Manea de la ora 19.

Acțiunea piesei are loc într-un oraș de provincie, în perioada interbelică, înainte de alegerile comunale.

Din cauza vieţii grele, un cetăţean a încercat să se sinucidă. În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul  Zilei. Oraşul îl vrea primar, familia este dezbinată.

Comedia "Omul care a văzut moartea" trezeşte şi astăzi interesul pentru că pare ruptă din realitatea imediată spun teatrologii.

Este încă un exemplu, încă o ipostază a luptei pentru putere. În teorie această luptă o duc oameni imposibili, care doresc prosperitatea poporului și ridicarea țării pe noi culmi.

Din păcate pe sub aceste haine frumoase se văd dedesubturi murdare care nu au nimic cu etica și morala enunțate inițial. Dimpotrivă este evidentă dorința de căpătuire, hoția și imoralitatea.

Nu putem generaliza pentru că o ceartă ar nega democrația, singura șansă de fapt.

Putem totuși îngroșa cu penița teatrului și cu ajutorul umorului, trăsături pe care oamenii nu trebuie să le uite nicio clipă. Asta pentru democrație!” transmite regizorul Ovidiu Cosac

Piesa se rejoacă la Teatrul Aureliu Manea joi, 10 octombrie, de la ora 19.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator