fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

6 Comentarii

expo sebastianluca

Artistul fotograf turdean Sebastian Luca, care până acum a făcut furori la expozițiile de fotografie din Italia, și-a expus pentru prima dată lucrările la Turda, în cadrul Zilelor Municipiului Turda, în curtea Muzeului de Istorie.

 

Despre lucrările sale au vorbit Cristina Oprea (Casa de Cultură Turda), Dana Deac (artist plastic) și Cornel Vana (pictor).

”A ajuns în celebrul Catalog de Artă Modernă Contemporană lansat la Milano, a câștigat cu unanimitate de voturi Marele Premiu la Concursul de artă Giovanarte 2018 la secțiunea fotografie din peste 40 de artiști, a promovat în lume, gratis, Salina Turda prin intermediul fotografiilor, operele sale realizate în interiorul Salinei Turda atrăgând atenția nu doar prin tehnica utilizată, ci și prin jocul de lumini si umbre care caracterizează fiecare fotografie publicată. 

Face senzație de mai multă vreme în Italia și italienii îl nominalizează să reprezinte Italia în mari festivaluri de fotografie, dar nu a expus încă niciodată la Turda.”, îl prezenta Dana Deac înaintea expoziției.

Iar acea zi deosebită a venit sâmbătă după-amiază, în cea de-a doua zi din cadrul Zilelor Municipiului Turda, când cei interesați au participat la vernisajul acestei expoziții, care a cuprins multe lucrări premiate la diverse expoziții de specialitate din Italia.

Sebastian Luca le-a mulțumit celor prezenți și a spus că este extrem de emoționat de acest moment în care a fost invitat să expună în orașul său.

Vezi mai jos un video-reportaj realizat la acest vernisaj de artă fotografică:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  alina · 06:49 24.08.2019
  Cine este doamna Oprea si cum a ajuns sa vorbeasca in numele artistilor turdeni? Se vorbeste ca face parte din clubul lion din orasul Craiova dar ce cauta atunci in orasul Turda? Ciudat este ca domnul Picovici a "disparut" si lasat aceasta doamna sa fie reprezentatul artistilor turdeni desi este din Craiova!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dana Deac · 10:53 25.08.2019
  Eu am fost neplăcut surprinsă de faptul că în prezentarea făcută de dânsa a vorbit mai mult despre numele de sfânt pe care îl are artistul fotograf decât despre activitatea, premiile sale sau lucrările din expoziţie şi a dezinformat total publicul vis-à-vis de faptul că Sebastian a fost ajutat de familie să se remarce în Italia, or Sebastian provine dintr-o familie modestă pe care el a ajutat-o cu bănuţii câştigaţi în Italia şi şi-a croit drumul singur în arta fotografică. Aşa am înţeles că doamna nu şi-a pregătit nici lucruri elementare pe care să le spună la acest vernisaj care a avut loc în cadrul manifestărilor prestigioase de la Zilele Oraşului. Cred că nu a ştiut nici măcar câte exponate erau pe şevalete… ce să mai ştie câte premii internaţionale a primit artistul pentru munca sa… Nu se poate să faci o asemenea prezentare nici la un vernisaj oarecare, darmite la Zilele Oraşului, mai ales că te pretinzi doctor în arta plastică! Eram pregătită să spun câteva lucruri din public, şi nu ştiam de ce la început sunt chemată în faţă să vorbesc. Când am văzut cât de total nepregătită în tot ceea ce a spus este Doamna Oprea, am înţeles.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   melinda · 11:38 28.08.2019
   Doamna Deac poate si pentru dumneavoastra e ciudat cum doamna Cristina Oprea vorbeste chiar daca este afara subiectului , la toate evenimentele culturale este invitata! Oare cine a adus acest "fenomen" in orasul Turda, sa faca de rusine artistii turdeni?!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Claudia R. · 11:00 25.08.2019
  Cine este Oprea Cristina si ce cauta in Turda? Cum poate femeia asta sa reprezinte artistii turdeni dar sa nu stie sa vorbeasca? Unde putem sa facem o reclamatie , sa plece de unde a venit?
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Dana Deac · 22:20 28.08.2019
  @melinda mă tem că sunteţi puţin în necunoştinţă de cauză. Doamna Oprea nu e invitată la toate evenimentele. Galeria fiind administrată de ceva timp de Casa de Cultură, iar Dna Oprea fiind angajată a Casei de Cultură, de fapt ea e un fel de gazdă la Galeria Municipiului şi la unele evenimente ale Casei de Cultura. Ea se află acolo pentru că asta e sarcina sa de serviciu. Cred că pe fişa postului său scrie că ea se ocupă exclusiv de Galeria Municipiului. La alte activităţi culturale din afara programului său de serviciu nu am prea văzut-o, sau poate că merge la cele la care nu ajung să merg eu. Pentru activitatea sa acolo, în Galeria de artă, e pontată şi îşi primeşte salariul, la fel ca în cazul expoziţiei lui Sebastian la Zilele Oraşului. Pe când la alţii această activitate se face din placere, în afara orelor de serviciu, şi nu sunt plătiţi pentru asta. Şi acum nu vorbesc doar de mine, că mai sunt mulţi activişti culturali foarte activi după orele de serviciu! Iar legat de cine a adus-o, din câte ştiu, nu a adus-o nimeni, a venit singură, dar cred că e mai bine să nu vă spun motivul pe care l-am auzit
 • Acest comentariu este nepublicat.
  marcel · 06:18 10.09.2019
  Se stie ca aceasta doamna "blonda" e o femeie malefica se vede asta dupa ochii ei ce suflet urat are! Nu conteaza ca e "specialista" in arta cine o cunoaste stie cat este de meschina si face rau cand are ocazia! Pacat cai dati voie doamnei Oprea sasi bata joc de comunitatea artistilor din Turda!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate